“Storytelling” του Γιώργη Χριστοδούλου στο ΚΠΙΣΝ

Υπέροχες μελωδίες του μεσοπολέμου και οι μοναδικές ιστορίες τους θα ακουστούν στον Φάρο

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 21.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται στον Φάρο τον τραγουδιστή και ηθοποιό Γιώργη Χριστοδούλου. Ο Χριστοδούλου, σε ρόλο σύγχρονου παραμυθά, ερμηνεύει μοναδικά τραγούδια από την εποχή του Μεσοπολέμου και αφηγείται την ιστορία που κρύβεται πίσω τους.

Γιατί ένα τραγούδι του Κώστα Γιαννίδη άργησε δέκα χρόνια να γίνει επιτυχία;
Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε γυναίκα στην Ελλάδα;
Υπήρξαν άραγε talent shows στην Αθήνα πριν ακόμα κι από το 1950; Κι αν ναι, πώς ήταν;

Ποια τεράστια επιτυχία που δεν σταμάτησε να διασκευάζεται ξανά και ξανά από τότε που κυκλοφόρησε έως σήμερα, είχε αρχικά απορριφθεί από τη δισκογραφική εταιρεία και γιατί;
Γιατί έκλεισε η Μάντρα του Αττίκ το 1940;
Πώς μια pop επιτυχία της εποχής έγινε το γνωστό σε όλους «Κορόιδο Μουσολίνι»;
Και ποιο ήταν το πρώτο ελληνικό τραγούδι, πριν ακόμα κι από τα «Παιδιά του Πειραιά», που έκανε διεθνή καριέρα;

Αυτά και άλλα πολλά, αποκαλύπτονται σε μια μουσική διαδραστική παράσταση με τη ζεστή φωνή του Γιώργη Χριστοδούλου που ερμηνεύει με θεατρικότητα, χιούμορ, αλλά και συγκίνηση τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει. Μαζί του δύο εξαιρετικοί μουσικοί, ο Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν και ο Κώστας Κλάγκος στο κοντραμπάσο.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου πρωτοεμφανίστηκε στο πλάι της Αρλέτας και συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές όπως οι Νένα Βενετσάνου, Νίκος Ξυδάκης, Νότης Μαυρουδής, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ηρώ και Διονύσης Σαββόπουλος. Το 1998 κυκλοφορεί ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Γιαπωνέζικοι κήποι». Από τότε έχει κυκλοφορήσει οκτώ προσωπικά άλμπουμ ανάμεσα τους και το άλμπουμ με τίτλο «Καντάδα» με μελωδίες των Αττίκ, Γιαννίδη, Ραπίτη, Θεοφανίδη κ.α., που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Από το 2003 γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές και συνεργάζεται με τους Λάκη Λαζόπουλο, Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Λιγνάδη, κ.α. Το καλοκαίρι του 2016 ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν για πρώτη φορά σε μια sold out συναυλία τα χαμένα αδισκογράφητα γαλλικά τραγούδια του Αττίκ σε μια παράσταση με τίτλο “Attic à Paris” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016.  Το φθινόπωρο του 2016 κυκλοφορεί το βιβλίο-cd «Ο Αττίκ στο Παρίσι» και το 2017 ηχογραφεί το αδισκογράφητο έως τώρα τραγούδι του Αττίκ «Κάνε την πάπια» σε συνεργασία με το Hatzko jazz trio.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.