“Stranded”: Εικαστική εγκατάσταση στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

Η βραβευμένη Εικαστικός και Αρχιτέκτονας, Δήμητρα Μαρίνη, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την εικαστική εγκατάσταση στο πλαίσιο του “Degree Show of Athens School of Fine Arts 2019”

«Στο έργο Stranded ο θεατής συναντά ένα μικρό κορίτσι που ατενίζει τον κόσμο μέσα από το παιδικό του παράθυρο. Η παιδική φιγούρα εμφανίζεται ζωντανή και τρισδιάστατη μπροστά μας, καθώς η χρήση νέων μέσων, μας εισάγει σε ένα παραμύθι τόσο συγκινητικό, αλλά κι ελκυστικό, όσο ο κόσμος ενός πεντάχρονου κοριτσιού.»

Σε έναν από τους χώρους του εκθεσιακού χώρου «Νίκος Κεσσανλής» του συγκροτήματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, η βραβευμένη Εικαστικός και Αρχιτέκτονας, Δήμητρα Μαρίνη, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την εικαστική εγκατάσταση “Stranded” στο πλαίσιο του “Degree Show of Athens School of Fine Arts 2019” από την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 έως την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019.

Το πεντάχρονο κορίτσι τοποθετείται δίπλα στην υδρόγειο σφαίρα του παιδικού της ονείρου, η οποία περιστρεφόμενη μεταδίδει την αίσθηση του αστικού τοπίου στα διαφορετικά επίπεδα αναπαράστασης μέσα στο χώρο της έκθεσης.

Πρόκειται για ένα βιωματικό έργο, μια σκιαγράφηση της οπτικής της καλλιτέχνιδας για τον κόσμο. Στο έργο επεξεργάζεται την αίσθηση και την ενόραση που είχε για τον κόσμο στην παιδική της ηλικία, ενώ ταυτόχρονα αποτυπώνει την ενήλικη κριτική θεώρηση του κόσμου. «Η ανάγκη να συναντήσω τον εαυτό μου όταν ήταν παιδί με οδήγησε στο έργο Stranded » λέει η εικαστικός.  

Ενώ το ψηφιακό ομοίωμα του παιδιού τοποθετείται σε κριτική απόσταση από την υδρόγειο, ωστόσο εξερευνά την σχέση τη Γη και τα εγκόσμια. Κι αν η υδάτινη σφαίρα στέκεται ως μετωνυμία για τη Μητέρα, τότε αυτή είναι και η μεταφορά που χρησιμοποιεί η εικαστικός για να μιλήσει για τη σχέση του δημιουργού με το κοσμικό γεγονός.

Συντελεστές

Εγκατάσταση / σύνθεση: Δήμητρα Μαρίνη
Γραφιστικός σχεδιασμός: Ξενοφώντας Σακελλαρίου
Τεχνική υποστήριξη: Νίκος Αγοραστίδης

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.