Street Art Lipasmata Festival: Δείτε το line up για την Κυριακή 18 Ιουλίου 

Ο νέος θεσμός που γεννήθηκε στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας συνεχίζεται. Δείτε το line up γι΄αυτή την Κυριακή και «πιάστε τα σημεία!»

18 Ιουλίου 2021

Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε στον Δήμο Κερατσινίου –  Δραπετσώνας. Το Street Art Lipasmata Festival στηρίζει τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες και την αυτόνομη πολιτιστική παραγωγή. Περισσότερες από 56 καλλιτεχνικές δράσεις από πληθώρα δημιουργών θα παρουσιαστούν με τη μορφή της «τέχνης στον δρόμο» ή αλλιώς.. “Street Art”. 

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός βασίζεται σε καλλιτέχνες από διαφορετικούς χώρους έκφρασης. Δημιουργοί και ερμηνευτές κατά μόνας ή σε μικρές ομάδες, θα παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε τουλάχιστον 7 οριοθετημένα σημεία φιλοξενίας κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, όπου κάθε σημείο σηματοδοτεί συγκεκριμένη καλλιτεχνική δημιουργία (μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικά, κινηματογράφο). 

Το Lipasmata Street Art έκανε πρεμιέρα στις 14 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου. Τα δρώμενα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Κυριακή, θα ξεκινούν από τις 21.00 και θα διαρκούν για περίπου 90’.  

Γι’ αυτό …. πιάστε τα σημεία! 

Την Κυριακή 18/07/2021 στο φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι ακόλουθοι: 

 Καλλιτεχνικό Line Up 

Κυριακή 18 Ιουλίου 

 ✪ Έντεχνο ✪ 

 Απόστολος Ρίζος & Γιάννης Παπαγεωργίου 

 

Ο Απόστολος Ρίζος οδηγήθηκε από πολύ μικρός στον δρόμο της μουσικής, εμπνευσμένος από τον κανταδόρο παππού του, που έπαιζε κιθάρα και φυσαρμόνικα.

Στην εικοσάχρονη δισκογραφική του πορεία, έχει κυκλοφορήσει 4 προσωπικά albums, αρκετά singles, ενώ έχει συμμετάσχει ως ερμηνευτής σε πολλά albums άλλων καλλιτεχνών. Έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, όπως οι Λίνα Νικολακοπούλου, Γιάννης Κούτρας, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Ανδρέου.

Είναι χαρακτηριστική η επιμέλεια των προσωπικών ζωντανών του εμφανίσεών και έχει στο ενεργητικό του πολλές μουσικές θεματικές παραστάσεις και αφιερώματα.  

Ο Γιάννης Παπαγεωργίου είναι ένας ξεχωριστός τραγουδοποιός, ο οποίος συνδυάζει μοναδικά στοιχεία προηγούμενων -και μελλοντικών πιθανότατα- εποχών. Ξεχωρίζει για την ταπεινότητα του και τον σεβασμό του προς το κοινό και τη δουλειά του.

Κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Από τη σιωπή στη σιωπή» στις αρχές του 2018 από τη Minos-EMI a Universal Music Company, όπου γράφει τη μουσική και τους στίχους και ερμηνεύει τα τραγούδια.

Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις ανά την Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα (Ορφέας Περίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, κ.ά). Είναι μέλος της ρεμπέτικης κομπανίας «ΤέΤΡΙΣ», ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται με τον παραμυθογράφο και μουσικό Δημήτρη Μπασλάμ. 

✪ Hip Hop  

Zoro 

Ο Zoro είναι το μισό του ευρέως γνωστού hip hop διδύμου Zoro & Buzz. Ο rapper θεωρείται ένας από τους πιο γρήγορα ανερχόμενους καλλιτέχνες του είδους, έχοντας ήδη σχηματίσει μεγάλο fanbase που του χαρίζει εκατοντάδες χιλιάδες views αμέσως μόλις αναρτήσει κάθε νέα κυκλοφορία.

Έπειτα από σειρά επιτυχιών στο πλάι του Buzz, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το solo του δίσκο «Matrix». 

✪ Ρεμπέτικα ✪ 

 Νίκος Τσώλης & Γιώργος Χριστοδούλου 

 Ο Γιώργος και ο Νίκος γνωρίστηκαν με αφορμή το φεμινιστικό reclaim του τραγουδιού «Τα νέα της Αλεξάνδρας» στο οποίο και συμμετείχαν.

Με κοινή βάση το ρεμπέτικο τραγούδι προσπαθούν να θυμηθούν πώς ήταν τα γλέντια τους πριν φορέσουν όλοι μάσκες. 

✪ Παιδική Σκηνή ✪  

Ερατώ Τερατό 

Το κουκλοθέατρο Τερατό γεννήθηκε το 2015 στη Βαρκελώνη από την Ερατώ Σιωροπούλου (κουκλοπαίκτρια, κουκλοποιός, θεατρολόγος) και την Κάλτσα (λαμπραντόρ, κυνηγόσκυλο).

Έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης σε δρόμους, πλατείες, σχολεία, νοσοκομεία, φεστιβάλ, γιορτές και όπου υπάρχουν άνθρωποι. Οι παραστάσεις είναι εμπνευσμένες από την ιταλική παράδοση και συγκεκριμένα τη ναπολιτάνικη.

Γκροτέσκοι  χαρακτήρες με μπόλικο ρυθμό, τραμπαλίζονται μεταξύ χαζομάρας και ευφυΐας, άσπρου και μαύρου, καλού και κακού, έρωτα και θανάτου μέχρι τέλους.  

✪ Έντεχνο / Ροκ ✪  

Κώστας Σιδηροκαστρίτης 

 Ο Κώστας Σιδηροκαστρίτης είναι τραγουδιστής – τραγουδοποιός και μουσικός του δρόμου με βάση την Αθήνα.

Η προσωπική του δουλειά είναι μια μη επιτηδευμένη μίξη μουσικών ειδών, με προσανατολισμό το τραγούδι και τον αυτοσχεδιασμό. 

✪ Freestyle street Football & Basketball ✪ 

Alex Pitsalidis (Freestyle Street Football) – Dudek (Freestyle Street Basketball)  

O Αλέξανδρος Πιτσαλίδης είναι ευρέως γνωστός football freestyler και πραγματοποιεί αμέτρητα performances σε όλη την Ελλάδα.

Έχει εμφανιστεί στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» του 2017 και έχει κερδίσει το βραβείο του red bull greek champion σε freestyle. 

Ο Dudek ασχολείται με το street basketball και μάλιστα εκπροσωπεί τη χώρα μας και στο εξωτερικό. 

✪ Εικαστικά ✪ 

 Insomnia 

Ο Δημήτρης ή αλλιώς Insomnia ασχολείται με το street art τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάζει ένα μοναδικό show στο κέντρο της Αθήνας φτιάχνοντας πίνακες χρησιμοποιώντας σπρέι με μια ιδιαίτερη τεχνική δημιουργώντας μαγικούς και ονειρικούς κόσμους με έναν τελείως απρόσμενο τρόπο.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

14 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2021

Κάθε Τετάρτη και Κυριακή από τις 21.00

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.