Φέτος το καλοκαίρι από τις 25 ως τις 28 Ιουλίου, στην παραλία των Βατερών της Λέσβου, διοργανώνεται το Beach Street Festival.Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ μουσικής και graffiti με διεθνείς συμμετοχές, που θα συνδυάζει τις σύγχρονες αστικές τέχνες, το ελληνικό καλοκαίρι και την ντόπια παράδοση.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του Beach Street Festival γεννήθηκε με αφορμή την καταγωγή και καλλιτεχνική δράση λαϊκού ζωγράφου από τη Μυτιλήνη, Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δημιουργηθούν graffiti που θα αναδεικνύουν την σύνδεση και την μετάβαση από τις λαϊκές τοιχογραφίες του Θεόφιλου στις σύγχρονες αστικές τοιχογραφίες των graffiti.

Στόχος τού Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί ένας νέος καλοκαιρινός καλλιτεχνικός προορισμός για νέους και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, μία καλλιτεχνική γιορτή, μια πολιτιστική και οικονομική ανάσα τόσο για τη Λέσβο, όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα βασικά συστατικά του όλου εγχειρήματος αναμένονται να είναι το καλοκαίρι, η μουσική, οι σύγχρονες τέχνες, η παράδοση αλλά και τα χαμόγελα και η καλή διάθεση.

Καλλιτεχνικά δρώμενα
– Συναυλίες & DJ sets
– Graffiti
– Θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο
– Video-art
– Installations
– Κινηματογραφικές προβολές
– Εργαστήρια (Workshops): Σεμινάρια graffiti και ποδηλασίας για εφήβους και παιδιά
– Διαγωνισμός beach volley

Για περισσότερες πληροφορίες: www.beachstreetfestival.gr και info@beachstreetfestival.gr