Street Food and Tunes Southern BBQ

Haute Cuisine σε μία γαστρονομική εμπειρία στο Νότο των απολαύσεων μετά μουσικής

Το Street Food and Tunes κατεβαίνει Νότια για μία γαστρονομική εμπειρία επαναπροσδιορισμού της λέξης BBQ μετά μουσικής, με υψηλές μαγειρικές low και slow φιλοσοφίας, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στο Mama Roux South στη Γλυφάδα.

Ξύλο, φωτιά, καπνός και κρέας. Η ιστορία του BBQ αρχίζει σχεδόν παράλληλα με την ιστορία του «μαγειρεμένου» φαγητού προϊστορικά κι αν και θεωρείται παγκόσμια μέθοδος μαγειρικής, μετουσιώθηκε ουσιαστικά στο Νότο της Αμερικής. Φαγητό των «φτωχών», έχει δύο απλά συστατικά: υπομονή, μιας και το πραγματικό ψήσιμο παίρνει μέχρι και 15 ώρες και χαμηλή φωτιά – low n’ slow, δηλαδή.

Ανήμερα 28ης Οκτωβρίου το Street Food and Tunes λέει «όχι» σε όλους όσοι θεωρούν πως για ένα bbq πιάτο χρειάζεται απλά ψήσιμο στο grill και μία bbc sauce. Θα γίνει μια γευστική εισαγωγή στα πιάτα που έχουν τη «γλύκα του καπνού» και που κατηγορήθηκαν τους περασμένους αιώνες ως μη εκλεπτυσμένα, για να αποθεωθούν σήμερα παγκοσμίως.

Haute Cuisine λοιπόν, street όμως, «ανθρώπινη» και «λαϊκή» που εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες αναμοχλεύοντας παγκόσμιες κουλτούρες, για να τη φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που τη λάτρεψε μέσα από πάμπολλα ταξίδια στον Αμερικανικό Νότο. Ο Βασίλης Σπόρος, στο απόλυτο αντικείμενό του και στη δική του κουζίνα, αυτή του νέου Mama Roux South στη Γλυφάδα και το deBόp υπόσχονται έναν αυτόματο διακτινισμό στον Νότο των απολαύσεων μετά της κατάλληλης live μουσικής.

– Τα πιάτα

Spare Ribs: 2 spare ribs με γλάσσο από bourbon. Συνοδεύονται από πατατοσαλάτα, coleslaw, αγγουρακι & chili πίκλες. (7€)

Chicken Lollipops: 2 μπουτάκια κοτόπουλο με πάστα από achiote και πιπεριές ancho. Συνοδεύονται από πατατοσαλάτα, coleslaw, αγγουρακι & chili πίκλες. (6.5€)

Brioche Brisket: βοδινό black angus brisket σε ψωμάκι brioche, με coleslaw, ΒΒQ sauce και πίκλες. Συνοδεύεται από πατατοσαλάτα. (7€)

Brioche Pulled Pork: χοιρινή σπάλα σε ψωμάκι brioche, με coleslaw, ΒΒQ sauce και πίκλες. Συνοδεύεται από πατατοσαλάτα. (6.5€)

και η veggie επιλογή:

Mutabal: πουρές από καπνιστές μελιτζάνες με γιαούρτι, σκόρδο, μαϊντανό, κουκουνάρι και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Σερβίρεται με αραβική πίτα. (5.5€)

PLUS: ένα ειδικά φτιαγμένο για το αποψινό Street Food and Tunes «New Orleans» κοκτέιλ, από την ομάδα του Τάκη Τσατσούλη. (5€)

– Οι μουσικές

Το Louis Armstrong Tribute Quartet (Δ.Παπαδόπουλος – trumpet, Π.Τριβόλης – bass, Στ.Παρασκευάς – guitar, Δ.Κλώνης – drums) σε μία διαδρομή στα διασημότερα street food parties του Νότου, σε μελωδίες είτε γνωστές κι αγαπημένες, είτε συγγενείς με τις νότες της ψυχής του Αμερικανικού Νότου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.