Street Food and Tunes XMAS στο κέντρο της Αθήνας

Ένα γιορτινό πάρτι με τα best of πιάτα της χρονιάς

Μετά το Χαλάνδρι, την Κυψέλη, την Κηφισιά, την Νέα Σμύρνη, την Αγία Παρασκευή, τον Πειραιά, τον Χολαργό, το Περιστέρι και το Παλαιό Φάληρο και λίγο πριν σβήσει το ’16 τα Street Food and Tunes έρχονται στο κέντρο της πόλης (Αγίου Μάρκου & Πραξιτέλους), στο Sq με το μενού να αποτελείται από τα best of πιάτα.

Λίγα λόγια για τα πιάτα:
Το Gua Bao, γνωστό κι ως το ταϊβανέζικο χάμπουργκερ στη χώρα προέλευσής του και για πολλούς… πρωτοσυστήθηκε στο δυτικό κόσμο από τον σεφ David Chang στη Νέα Υόρκη για να κερδίσει τις εντυπώσεις κάθε food lover. Πολύ πριν από αυτό βέβαια, οι Ταϊβανοί γνώριζαν καλά την απόλαυση που θα γεύονταν με το που έπιαναν στα χέρια τους αυτόν τον «ουράνιο» φάκελο από ψωμί στον ατμό γεμισμένο με χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε σόγια και μπαχαρικά, συνοδεία φυστικιών και chilli.

Το Pepito Torta, το παραδοσιακότερο torta (: σάντουιτς) της Puebla του Μεξικό, προϊόν ισπανογαλλικής διάδρασης και το οποίο ο θρύλος λέει πως εμπνευστής του ήταν ο Leonardo Da Vinci και το Meatloaf Sandwich, το πιο δημοφιλές comfort food της Αμερικής κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το all american – patriotic sandwich.

Λίγα λόγια για τη μουσική:
Ο Δημήτρης Λεμονίδης, από τον Pepper 96.6, θα μιξάρει πιπεράτες μουσικές, λίγο πριν τον διαδεχθούν στα decks οι party starters του ραδιοφωνικού διαδικτύου, aka του ConiOnAir.

Αναλυτικά το μενού:
Gua Bao
– Taiwanese pork belly slider: ψωμάκι στον ατμό, γεμιστό με χοιρινή πανσέτα σιγοβρασμένη σε σόγια, hoisin sauce, ψημένα φυστίκια, φρέσκο κόλιανδρο και chili – €6,40
Pepito Torta: Ψωμί τσιαπάτα, pickled jalapeños, κοτόπουλο μπούτι φιλέτο με μαρινάδα από αχλάδι και σάλτσα σόγιας, μοτσαρέλα, guacamole, φρέσκος κόλιανδρος και refried beans – €6,40
Meatloaf Sandwich: Ψωμί burger bun, ρολό κιμά με γλάσο από ketchup και dressing με μαγιονέζα και sriracha, τομάτα και iceberg – €5,90

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.