Περιηγηθείτε ανάμεσα σε σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή από το σπίτι

Ψηφιακές αναπαραγωγές έργων και φωνητικές ξεναγήσεις στο site του Ιδρύματος

Σπάνια έργα τέχνης από τη συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζονται στο goulandris.gr και είναι προσβάσιμα για ελεύθερη ψηφιακή περιήγηση από το σπίτι. Ψηφιακές αναπαραγωγές 148 έργων, εικόνες λεπτομερειών και ηχητικές ξεναγήσεις σε δύο γλώσσες προσφέρουν στους χρήστες μία ολοκληρωμένη οπτική των έργων τέχνης και ένα νέο σημείο επαφής με το Μουσείο.

Claude Monet

Μέσα από την ψηφιακή περιήγηση στη συλλογή, οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν έργα των Van Gogh, Picasso, El Greco, Monet, Rodin, Miró, Degas, Giacometti, Cézanne, Παρθένη, Τσαρούχη, Μόραλη και άλλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, να ανακαλύψουν λεπτομέρειες κρυμμένες στο πίσω μέρος των καμβάδων και να μάθουν περισσότερα για τη δημιουργία των έργων, την ιστορία τους, και τη ζωή των καλλιτεχνών.

Ανάμεσά τους βρίσκεται η Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών (1878-1881 περίπου) του Degas, που κλόνισε τα θεμέλια της γλυπτικής, ο Καθεδρικός Ναός της Ρουέν το πρωί (ροζ απόχρωση) (1894), ένας από τους πιο ολοκληρωμένους πίνακες της σειράς των Καθεδρικών του Monet, καθώς και το έργο Η συγκομιδή της ελιάς (Δεκέμβριος 1889) του Van Gogh, το οποίο ο καλλιτέχνης δημιούργησε κατά την περίοδο του εγκλεισμού του στην ψυχιατρική κλινική του Σαιν-Ρεμύ-ντε-Προβάνς.

Vincent van Gogh
Paul Gauguin
Edgar Degas – Μικρή χορεύτρια δεκατεσσάρων ετών

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.