«Η επιτροπή συντήρησης του ICOM και η DIADRASIS σάς προσκαλούν, στο πλαίσιο των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού στις 12/10 στο κέντρο της Αθήνας.

Τι ακριβώς κάνει ένας συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης για να σώσει τα μνημεία μας; Κι εσείς, ποιο μνημείο προσπερνάτε καθημερινά και δεν ξέρετε τα μυστικά του; Φτιάξτε την ομάδα σας και ελάτε να γνωρίσετε τη συναρπαστική δουλειά των συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης σε μνημεία της Αθήνας. Θα μπορέσετε να αναγνωρίσετε τις φθορές στα μνημεία και να εντοπίσετε τις επεμβάσεις συντήρησης;

Το παιχνίδι «Συντηρη… τι;» σχεδιάστηκε και παίχτηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έπειτα από την αξιολόγηση και με μικρές βελτιώσεις, φέτος θα περιλαμβάνει λιγότερους σταθμούς δίνοντας περισσότερο χρόνο στους παίκτες για διάδραση με τους συντηρητές του κάθε σταθμού. Τέλος, θα είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον, χάρη στην ψηφιακή πλατφόρμα (app) που σχεδίασε το Εργαστήριο Δικτύων και Υπηρεσιών Υπολογιστών, CONSERT (COmputer Networks & SErvices Research laboratory), του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για να υποστηρίξει  το παιχνίδι, αντικαθιστώντας όλο το έντυπο υλικό για τους χάρτες, τους γρίφους και τα έπαθλα.

Σας περιμένουμε το Σάββατο 12/10/2019 στις 11.30 το πρωί, στο άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη (Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Βύρωνος, στάση Ακρόπολη), για να ανακαλύψετε μικρά μυστικά των μνημείων της πόλης και το αθέατο έργο της συντήρησης».