Swans live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Swans live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στη συναυλία της Αθήνας εμφανίζεται ο Ψαραντώνης, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι Mohammad

Η διοργανώτρια εταιρεία 3 Shades of Black ανακοίνωσε τις προσεχείς συναυλιακές εμφανίσεις των Αμερικανών Swans σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Μάρτιο του 2017. Αυτή θα είναι η τέταρτη σε σειρά επίσκεψη των Swans στη χώρα μας, με την τελευταία να έχει πραγματοποιηθεί το 2014.

Στη συναυλία της Αθήνας θα εμφανιστεί ο Ψαραντώνης, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι μυσταγωγικοί Mohammad.

Ο ίδιος ο mainman του σχήματος M. Gira έχει προλογίσει την προσεχή πορεία των Swans ως ανανεώσιμη (στο κομμάτι των συνεργατών / μουσικών), απρόβλεπτη και διαρκώς μεταβαλλόμενη.

Mεγάλο μέρος του set της συγκεκριμένης περιοδείας θα είναι αφιερωμένο στη κυκλοφορία του τελευταίου δισκογραφικού πονήματος των Swans υπό τον τίτλο “The Glowing Man”, τον Ιούνιο του 2016.

Οι Swans είναι ένα μουσικοθρησκευτικό σχήμα του 22ου αιώνα. Ξανά. Οι Swans είναι το δημιούργημα του M. Gira. Ο M. Gira δημιούργησε έναν μικρό θεό μέσα σε κραυγές βγαλμένο από υπαρξιακή αγωνία. Γεννημένο στη βρώμα, εξυψωμένο στο φως, πανίσχυρο και καταστροφικό, με βίαιη αγάπη, που φοβάται και πονάει και ο πόνος διαρκώς τον ωθεί στη ζωή, του δίνει σώμα και ψυχή, εικόνες και όργανα για να εκφραστεί. Και μεγάλωσε μαζί του τα τελευταία 35 χρόνια.

Ο ίδιος ο Gira λέει για το κλείσιμο αυτού του κύκλου:
«Το 2009, όταν αποφάσισα να επανεκκινήσω τους Swans, δεν είχα ιδέα που θα οδηγήσει. Ήξερα ότι αν ακολουθούσα το δρόμο της επανάληψης του παρελθόντος είτε στο δημιουργικό ή στο εκτελεστικό επίπεδο, θα κατέληγε να είναι άκαρπο και γελοίο. Μετά από πολλή σκέψη στο πως θα κατέληγα σε μια περιπέτεια που θα οδηγούσε τη μουσική μας σε αχαρτογράφητα νερά, επέλεξα τους πέντε ανθρώπους που με αυτούς η συνεργασία μας θα οδηγούσε σε εκπλήξεις αλλά και αβεβαιότητα ενώ ταυτόχρονα θα ενσωμάτωνε την απαραίτητη δύναμη και αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κανείς για να ακολουθήσει τον ποταμό της πρόθεσης που πηγάζει απ’την καρδιά του ήχου – οπουδήποτε τελικά θα μας οδηγούσε. Και αυτή η πρόθεση είναι η Αγάπη!.

Και τελικά αυτή η Αγάπη μας οδήγησε μετά από τέσσερεις δίσκους στην καταληκτική ηχογράφηση αυτής της μορφής των Swans, το “The Glowing Man”, με τους τρεις να περιέχουν περισσότερη πολυπλοκότητα, απόχρωση και έκταση απ’όσα θα περίμενα ποτέ και με επίσης αρκετές live κυκλοφορίες, διάφορα προγράμματα χρηματοδότησης, αμέτρητες και φαινομενικά ατελείωτες περιοδείες και πρόβες και γενικά ένα εξοντωτικό μόρφωμα που μας έχει αφήσει εμβρόντητους αλλά και αναζωογονημένους, ενθουσιασμένους που το βλέπουμε να ολοκληρώνεται. Και εδώ ευχαριστώ όλους τους αδερφούς μου και συνεργάτες μου για την αφιέρωσή τους στην όποια ουσιαστική αλήθεια βρίσκεται στην πηγή του ήχου. Δεν είμαι από επιλογή Θεϊστής, αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές – ειδικά την ώρα της live εμπειρίας – ήταν προνόμιό μου μέσω της συλλογικότητάς μας να αντιληφθώ κάτι από το Απόλυτο μέσα στον ήχο και μια εμπειρία που έρχεται από μια δύναμη που είναι σίγουρα μεγαλύτερη από το άθροισμα όλων μας των δυνάμεων. Όταν μιλάω με μέλη του κοινού μετά το λάιβ ή σε μετέπειτα επικοινωνία, έχω και πάλι το προνόμιο ν’ανακαλύψω ότι και οι ίδιοι το αισθάνονται. Όποια και να είναι αυτή η δύναμη που μας οδήγησε σ’αυτή την μεγάλη “εκδρομή”, ήταν τουλάχιστον άξια λόγου για πολλούς από μας και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι’αυτό που αποτέλεσε την πιο έντονα απαιτητική και πλήρη περίοδο της μουσικής μου ζωής.

Προχωρώντας μπροστά, μετά την περιοδεία που σχετίζεται με το “The Glowing Man”, θα συνεχίσω να δημιουργώ μουσική με το όνομα των Swans, με μια ανανεώσιμη σειρά συνεργατών. Αυτή τη στιγμή έχω μια ελάχιστη ιδέα για την μορφή που θα πάρει ο ήχος, κάτι που είναι πολύ καλό. Οι περιοδείες πάντως θα είναι σαφώς μικρότερες, γι’αυτό είμαι σίγουρος. Ο,τι και να φέρει το μέλλον, θα μου λείψει αφάνταστα αυτό το τόσο ιδιαίτερο μέρος ανθρώπινου και μουσικού δυναμικού που συγκροτείται από τους: Norman Westberg, Kristof Hahn, Phil Puleo, Christopher Pravdica, Thor Harris κι εμένα κάπου μπερδεμένο εκεί μέσα επίσης»

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 28 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.