Ο Σωκράτης Σινόπουλος και οι 3rd Man Element στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σωκράτης Σινόπουλος 3rd Man Element

Τον Μάιο ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ γεμίζει τζαζ

Τον Μάιο, στο πλαίσιο της ενότητας Jazz Chronicles, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί στον Φάρο τον Σωκράτη Σινόπουλο (05/05/2019) και τους 3rd Man Element με προσκεκλημένους τους David Lynch και Τάκη Πατερέλη (12/05/2019).

Την Κυριακή 5 Μαΐου στις 21.00 το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet δίνει ραντεβού στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Με επιρροές από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική και με αυτοσχεδιασμούς εμπνευσμένους από τον κόσμο της τζαζ και της σύγχρονης μουσικής, η ιδιαιτερότητα του ήχου του κουαρτέτου του Σωκράτη Σινόπουλου χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό του αρχέγονου ήχου της λύρας με το πιάνο τρίο.

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και στη συνέχεια επικεντρώθηκε σε πρωτότυπες συνθέσεις. Το υλικό αυτό εκδόθηκε το 2015 με τίτλο “Eight Winds”, ενώ τον Μάρτιο του 2019 ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ, “Metamodal”. Στη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet θα παρουσιάσει το νέο αυτό άλμπουμ αλλά και κομμάτια από τον πρώτο του δίσκο, μέσω του αυτοσχεδιασμού και της αλληλεπίδρασης των μουσικών επί σκηνής.

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 21.00 το σχήμα αυτόματης σύνθεσης και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού The 3rd Man Element έρχεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για να προχωρήσει σε μία μουσική σύμπραξη με άγνωστη κατάληξη.

Ο σταθερός πυρήνας του σχήματος αποτελείται από τον Χρήστο Αλεξόπουλο στο πιάνο και στα πλήκτρα (συνθέτης, ιδρυτής της Puzzlemusik) και τον Βασίλη Ποδαρά (aka Billy Pod, μέλος των Next Step και άλλων ακόμη σχημάτων) στα τύμπανα. Το τρίο συμπληρώνει διαφορετικός μουσικός κάθε φορά, ο οποίος εισάγει το στοιχείο του “3rd Man” και καλείται να ανατρέψει δημιουργικά τις υπάρχουσες ισορροπίες, έτσι ώστε οι τρεις μουσικοί, ως σύνολο, να δημιουργήσουν κάτι νέο και απρόοπτο. Ως αποτέλεσμα, τρεις ιδιαίτεροι μουσικοί συναντιούνται στη σκηνή για μία και μόνη φορά, και δοκιμάζονται στην αυτόματη σύνθεση και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό για μια μουσική σύμπραξη η οποία δεν επαναλαμβάνεται.

Στη συναυλία των The 3rd Man Element στο ΚΠΙΣΝ, το στοιχείο του «τρίτου μουσικού» θα αποδώσουν εναλλάξ οι David Lynch (τενόρο και σοπράνο σαξόφωνο, φλάουτο) και Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο).

Συντελεστές

Κυριακή 5 Μαΐου

Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα)
Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο)
Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο)
Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα)

Guest: Κυριάκος Ταπάκης (ούτι)

Κυριακή 12 Μαΐου

Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο – πλήκτρα)
Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα)
David Lynch (τενόρος – σοπράνο, σαξόφωνο – φλάουτο)
Τάκης Πατερέλης (τενόρος – σαξόφωνο)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.