syroskidz3: Επιστρέφει το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων

syroskidz3

Παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Την Παρασκευή 26/7 και το Σάββατο 27/7 έρχεται το syroskidz3 με νέες ιδέες. Κάθε χρόνο γίνεται μια μεγαλύτερη βουτιά στα όνειρα των παιδιών, πραγματοποιώντας δράσεις παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές. Φορείς που έχουν το κέντρο του ενδιαφέροντος τους στα παιδιά συμμετέχουν εθελοντικά με εργαστήρια και παιχνίδια για να γεμίσουν οι παραλίες της Βάρης και του Κινίου με χαρούμενες φωνές.

Φέτος, το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz! είναι αφιερωμένο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, με στόχο να δείξουν ότι αυτός ο κόσμος είναι πλασμένος για όλους και χρειάζεται να είναι προσαρμοσμένος στην ανάγκες όλων. Ενσωματώνει βιωματικά σεμινάρια για μεγάλους: παιδαγωγούς, εμψυχωτές, ηθοποιούς, γονείς. Η συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδας συνεχίζεται και θα οδηγήσει έργα των παιδιών μας στην Kids Biennale, το ερχόμενο φθινόπωρο. Γι’ αυτό, ακολουθείται το θέμα της στην Υπαίθρια Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής 5 που είναι «Αιγαίο, η θάλασσα των Ελλήνων».

Το Παιδικό Φεστιβάλ των Κυκλάδων ¡syroskidz! θυμίζει σε όλους την αξία της ανακύκλωσης επαναχρησιμοποιώντας τους καμβάδες των προηγούμενων εκθέσεων, οι οποίοι πλέον θα είναι ζωγραφισμένοι και από τις δύο πλευρές. Επίσης θα δοθεί μεγαλύτερο βήμα στον εθελοντισμό, αφού φέτος δεν χρηματοδοτείται από κανέναν δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Για όσους δεν έχουν τον καμβά τους από τις προηγούμενες εκθέσεις η προμήθεια των καμβάδων από το αρχείο των προηγούμενων ετών θα γίνει στη Βάρη τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, 12:00-13:00, μπροστά από το χώρο στάθμευσης Γιωσηφάκι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν το δικό τους καμβά. Οι καμβάδες θα παραδοθούν στο ίδιο σημείο την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 την ίδια ώρα.

Φέτος, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εγγραφές δοτών μυελού των οστών στο πλαίσιο της δράσης «Η Σύρος αγκαλιάζει το Όραμα Ελπίδας». Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν παιδικά βιβλία για την ανοιχτή βιβλιοθήκη.

Συντελεστές

Έμπνευση – Επιμέλεια: Χρηστιάννα Πάπιτση

Συμπράττουν: Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, Animasyros International Animation Festival, Syros International Film Festival (SIFF), Εκαπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου, Κέντρα Ξένων Γλωσσών So Easy Σύρου, Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», Μικροί Ξεναγοί Άνω Σύρου, βρεφονηπιακός σταθμός «Αερόστατο», ομάδα αφηγητών «ΠαραμυθιαΖω, Γυμναστήριο eXercise, Φύσις Κηραλοιφή Σύρος, Σοσόνι.

Με την υποστήριξη Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Ναυτικός Οικολογικός Πολιτιστικός Όμιλος Κινίου, Ερασιτεχνικός Αλιευτικός Όμιλος Βάρης «Η Φάμπρικα», Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης «Η Πανάχραντος».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.