Tο Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει στο Gagarin 205

Iggy Pop, Josh Homme, Kyuss, Bruce Dickinson, Pearl Jam, Black Sabbath και άλλοι πολλοί, σε ιδιαίτερες στιγμές πίσω από τα φώτα της σκηνής, μεγαλειώδη live και γεγονότα που έμειναν στην ιστορία

Με πλούσιο παρελθόν, γεμάτο εικόνες, ήχους, μουσικές, εμπειρίες, ιστορίες και αναμνήσεις, το Gimme Shelter Film Festival επιστρέφει και παρουσιάζει τους Iggy Pop, Josh Homme, Kyuss, Bruce Dickinson, Pearl Jam, Black Sabbath και άλλους, σε ιδιαίτερες στιγμές πίσω από τα φώτα της σκηνής, μεγαλειώδη live και γεγονότα που έμειναν στην ιστορία.

Κάθε Δευτέρα, από 19 Νοεμβρίου έως και 17 Δεκεμβρίου, η μεγάλη οθόνη και το stage του Gagarin 205 φιλοξενούν μοναδικές προβολές, μεγάλες πρεμιέρες, ανατρεπτικές συζητήσεις με καλεσμένους-έκπληξη και σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Moa Bones, The Noise Figures, Κarma Violens, Εlectric Feat, Iron Beast και οι τεράστιοι Nightstalker, σε απρόσμενες live εμφανίσεις.

Desert Age
Desert Age

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου
– Desert Age: A Rock ‘n’ Roll Scene History –

Το “Desert Age” αποτελεί το πρώτο σε βάθος ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της Desert rock ‘n’ roll σκηνής που διαμορφωθηκε στο Coachella Valley της California από τα 60s ως και’ τα 90s. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και προσωπικές ιστορίες που διαμόρφωσαν τη σκηνή όπως είναι σήμερα.

– Πόρτες: 20.30
– Προβολή: 21.00
– Θα ακολουθήσει Q & A με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Jason Georgiades
– Nightstalker Unplugged: 22.45

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου
– Scream for Me Sarajevo –

Το 1994, το Σαράγεβο ήταν μια πόλη υπό πολιορκία. Ελεύθεροι σκοπευτές, όλμοι και οβίδες σκόρπιζαν καθημερινά και αδιακρίτως τον θάνατο. Mέσα στην απόλυτη παράνοια, δύο Βρετανοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζουν ότι θα ήταν πολύ σημαντικό αν έπειθαν έναν rock star όπως ο Bruce Dickinson, να έπαιζε ζωντανά για τους πολιορκημένους κατοίκους της πολης. Πόσο εύκολο όμως θα ήταν αυτό;

– Πόρτες: 20.30
– Iron Beast Live: 21.00
– Προβολή: 22.00
– Θα προηγηθεί συζήτηση / πάνελ με την συμμετοχή των: Χάκος Περβανίδης (αρχισυντάκτης Metal Hammer, παρουσιαστής TVWar), Κώστας Χρονόπουλος (διευθυντής Metal Hammer), Σάκης Τόλης (frontman Rotting Christ)

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου
– Black Sabbath: The End Of The End –

Oι Black Sabbath είναι μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στην σύγχρονη μουσική, με τις επιρροές και τον ήχο τους να είναι εμφανή ακόμα και σήμερα. Από το ξεκίνημά τους το 1968, καθιέρωσαν έναν ήχο που αποτέλεσε την βάση για την εξέλιξη, όχι μόνο του metal, αλλά και πολλών άλλων μουσικών ιδιωμάτων. Στις 4 Φεβρουαρίου 2017, μετά από 81 συναυλίες, η περιοδεία The End φτάνει στην κορύφωσή της, με ένα sold out show εκεί που ξεκίνησαν όλα, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Birmingham. Το τελευταίο show των Black Sabbath, το τέλος μιας εποχής…

– Πόρτες: 20.30
– Electric Feat Live 21.00
Karma Violens Live: 22.00
– Προβολή: 22.30
– Θα προηγηθεί συζήτηση / πάνελ με την συμμετοχή των: Τζέιν Σαμπανίκου (δημοσιογράφος, dj), Χρήστος Κισσατζεκιάν (συναυλιακός φωτορεπόρτερ, photo editor εφημερίδας Έθνος), Δημήτρης Κότσης (Υπεύθυνος Επικοινωνίας/Δημόσιες Σχέσεις)

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου
– American Valhalla –

Tο American Valhalla διηγείται την ιστορία μιας πολύ ιδιαίτερης συνεργασίας δύο πρωτοπόρων της Αμερικάνικης ροκ σκηνής, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ένα από τα καλύτερα albums του 2016, το “Post Pop Depression”: του μεγάλου Iggy Pop και του Joshua Homme, frontman των Queens of the Stone Age.

– Πόρτες: 20.30
– The Noise Figures Live 21.00
– Προβολή: 22.00
– Θα προηγηθεί συζήτηση / πάνελ με την συμμετοχή των: Μάκης Παπασημακόπουλος (ραδιοφωνικός παραγωγός) Μάρκος Φράγκος (Μουσικοκριτικός)

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου
– Pearl Jam: Let’s Play Two –

To “Let’s Play Two!” είναι ένα concert film. Η ταινία παρουσιάζει τις θρυλικές πλέον εμφανίσεις των Pearl Jam στο Wrigley Field του Σικάγο τον Αύγουστο του 2016, χρονιά που η ομάδα baseball των Chicago Cubs αναδείχθηκε πρωταθλήτρια μετά από 108 χρόνια!

– Πόρτες: 20.30
– Moa Bones Live 21.00
– Προβολή: 22.00
– Θα προηγηθεί συζήτηση / πάνελ με την συμμετοχή των: Μαρία Θανασούλια (υπεύθυνη επικοινωνίας/παραγωγός συναυλιών, συνεργάτις Plissken Fest & Release Athens), Θεοδόσης Μίχος (αρχισυντάκτης Popaganda, ραδιοφωνικός παραγωγός Best FM), Δημήτρης Μπούρας (Υπεύθυνος Επικοινωνίας Inner Ear), Aλέξης Πολίτης (διοργανωτής συναυλιών)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.