«Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» της Marta Buchaca στο θέατρο 104 σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά

Μια ιστορία όπου πίσω από κάθε δράση, κάθε απορία και κάθε λέξη, ξετρυπώνει η κρίση των συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις, πάσης φύσεως, στη σύγχρονη εποχή

31 Ιανουαρίου 2022
- 12 Απριλίου, 2022

Το έργο της Marta Buchaca «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο» που γράφτηκε το 2009 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2014, ανεβαίνει στο Θέατρο 104 από τις 31 Ιανουαρίου, σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρη Ψαρρά και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, με τους Αντώνη Γιαννακό, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή.

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - θέατρο 104

Λίγα λόγια για το έργο

Μια ιστορία όπου πίσω από κάθε δράση, κάθε απορία και κάθε λέξη, ξετρυπώνει η κρίση των συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις, πάσης φύσεως, στη σύγχρονη εποχή…

Η Άννα, ένα 12χρονο κορίτσι, ο Ζουζέπ ένας 56χρονος συνταξιούχος και η Λύδια, μια 29χρονη καθηγήτρια νοσηλεύονται στην εντατική, ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχαν καθώς ταξίδευαν με το ίδιο αυτοκίνητο, με άγνωστο προορισμό.

Καμιά φορά ο πιο κοντινός σου άνθρωπος μπορεί να είναι ένας άγνωστος…

Οι συγγενείς τους ειδοποιούνται για το ατύχημα, δε γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά δε γνωρίζουν ούτε την ύπαρξη των άλλων επιβατών.

Μυστήριο, αγωνία και πολλά ερωτήματα ξεχειλίζουν έξω από την εντατική μεταξύ της Τζούλια, του Τόνι και της Σάρα. Οι τρεις αυτοί άγνωστοι καλούνται να ξετυλίξουν ένα κουβάρι από απορίες καθώς οι συγγενείς τους κρέμονται από μια κλωστή ζωής και θανάτου. Άραγε, θα μάθουν τι σχέση είχαν μεταξύ τους; Tι μπορεί να συμβεί έξω από μια ΜΕΘ; Kαι τί σχέσεις θα δημιουργήσουν εκείνοι όσο περιμένουν; Μέχρι το συγκλονιστικό τέλος, όλα είναι πιθανά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δε μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Εσύ, μπορείς να πιστέψεις τον διπλανό σου;

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - θέατρο 104

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - θέατρο 104

Η Marta Buchaca γεννήθηκε το 1979 στη Βαρκελώνη. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Δραματουργία στο Ινστιτούτο Θεάτρου της Βαρκελώνης. Από το πρώτο έργο της (L’olor sota la pell 2005) βραβεύτηκε την ίδια χρονιά και οι υποψηφιότητες όπως και οι διακρίσεις συνεχίζουν έως σήμερα σε κάθε βήμα της. Όπως για παράδειγμα στα έργα: Συγγνώμη (Plastilina) 2006-(Βραβείο Ciudad de Alcoi 2007, υποψήφια για το σημαντικότερο βραβείο  νέων δραματουργών, ΜΑΧ2010. «Η χρονιά που θα έρθει θα είναι καλύτερη», που έγραψε μαζί με άλλες συγγραφείς, τιμήθηκε με το Βραβείο ΜΑΧ 2013 και το πιο πρόσφατο έργο της είναι η μαύρη κωμωδία Ρίτα (2019).

Ο Θοδωρής Βουρνάς από το τέλος της δεκαετίας των 00 σκηνοθετεί κινηματογράφο και θέατρο. Στον κινηματογράφο έχει σκηνοθετήσει 9 ταινίες μικρού μήκους («Χωρίς Γάλα», «Ο συλλέκτης», και μια μεγάλου το ”Dissolved”.Όπως και το ντοκιμαντέρ Role of the game. Στο θέατρο μετράει 24 θεατρικές παραστάσεις με μια αγάπη στα σύγχρονα  θεατρικά έργα και στις μικρές θεατρικές σκηνές. (Οργισμένα Νιάτα, Η ζωή μου στην Τέχνη,After Play, Bones, η Αρχή του Αρχιμήδη και πολλά άλλα.)

Συντελεστές

Συγγραφέας: Μάρτα Μπουτσάκα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ- Δημήτρης Ψαρράς
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Καράπτη
Πρωταγωνιστούν(αλφαβητικά): Αντώνης Γιαννακός, Νίνα Λαμπριανίδη, Βάγια Ματαφτσή
Σκηνογράφος: Ελεονώρα Καραβάνη
Σχεδιασμός Φώτων : Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Γιώργος Γιαννίμπας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Πρεμιέρα: 31 Ιανουαρίου 2022
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος: 10
- 12 ευρώ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Eυμολπιδών 41, Γκάζι

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.