Το Διεθνές κέντρο θεάτρου Άτροπος διευρύνει τις δράσεις του και στο παιδικό κοινό με τα «Μαγικά θεατροπαραμύθια» από την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαΐου.

Μια παράσταση που εμπνέεται από τα ρώσικα παραμύθια «Η βασιλοπούλα η βατραχίνα», «Η μικρή Μαρία» και το «Δεν ξέρω πού, δεν ξέρω τί».
Αυτά τα μαγικά παραμύθια τοποθετούν τους ήρωες τους σε ένα σύμπαν όπου τα ζώα και η φύση στο σύνολο της είναι σύμμαχοι στον αγώνα του ανθρώπου να επιβιώσει στις κακοτοπιές της ζωής και να ταξιδέψει ακόμα και πέρα μακριά ως την άκρη του κόσμου για να ξεπεράσει τις δοκιμασίες που του βάζουν βασιλιάδες, άνθρωποι μοχθηροί αλλά και τα ίδια του τα λάθη. Μια αρκούδα, μια αγελάδα, δέντρα αλλά και γέροντες και μάγισσες δείχνουν με όμορφο τρόπο στα παιδιά πώς η φύση και η πείρα του ανθρώπου είναι πάντα κοντά μας, αρκεί να τα σεβαστούμε και να ανταπεξέλθουμε με υπομονή και επιμονή στις δυσκολίες που μας φέρνει η μοίρα.

Στην παράσταση που διαρκεί περίπου 1 ώρα, μια ηθοποιός και ο ίδιος ο σκηνοθέτης αφηγούνται και μεταμορφώνουν τα σώματα και τις φωνές τους σε ένα ταξίδι εικόνων, ήχων και αλληγορίας. Τα παιδιά κάποια στιγμή «βοηθούν» τους ήρωες στις περιπέτειες τους. Η ποιητική λιτότητα των μέσων αφήγησης δίνει επιπλέον χώρο στη φαντασία τους ανοίγοντας τα όρια της και οξύνοντας τη  δημιουργική τους σκέψη.