Το φεστιβάλ κινηματογράφου, «Τα παιδιά πάνε σινεμά», επιστρέφει το καλοκαίρι σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας–Ρέντη στο Κατράκειο Θέατρο 17, 18, 19 και 20 Ιουνίου.

Ένα φεστιβάλ για παιδιά που ενθουσιάζει τους μικρούς μας φίλους
και μαγεύει τους μεγαλύτερους, δημιουργώντας ένα τόνο αισιοδοξίας στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Στο Κατράκειο μεταφέρεται η μεγαλύτερη κινηματογραφική φορητή οθόνη που υπάρχει στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα οπτικό υπερθέαμα κάτω απ’ τον έναστρο Πειραιώτικο ουρανό.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη για όλους και σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσα πιο πολλά είδη ένδυσης γίνεται, ώστε να δωριθούν σε ιδρύματα της χώρας που υπάρχει ανάγκη. Έτσι οι μικροί μας φίλοι την ώρα της προσέλευσης αντί για απόκομμα εισιτηρίου, θα μπορούν να έχουν μαζί τους ό,τι υπάρχει δυνατότητα να δωριθεί και θα το αφήνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φεστιβάλ.

Πρόγραμμα Προβολών Ταινιών
Κάθε βράδυ από τη Δευτέρα 17 έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 21.00 προβάλλονται οι καλύτερες παιδικές ταινίες της χρονιάς.

Δευτέρα 17 Ιουνίου
21.00 Ξενοδοχείο για Τέρατα
Τρίτη 18 Ιουνίου
21.00 Ραλφ η Επόμενη Πίστα
Τετάρτη 19 Ιουνίου
21.00 Τινκερμπελ το μυστικό των Νεραιδοφτερών
Πεμπτη 20 Ιουνίου
21.00 Οι Περιπέτειες του Max η ταινία

Προσέλευση κοινού από 17.00-23.00

Πριν την Προβολή των ταινιών, από τις 5 το απόγευμα θα υπάρχουν τέσσερεις διαφορετικοί διαμορφωμένοι χώροι, όπου τα παιδιά θα μπορούν να ψυχαγωγηθούν.

Α) Χώρος Καραγκιόζη
Ο θίασος Αθανασίου ιδρύθηκε το 1982 από τα αδέρφια Κώστα, Γιάννη, Αργύρη και Ελένη μετά από πολύχρονη μαθητεία δίπλα στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίκτη Γιώργο Χαρίδημο. http://www.karagiozis.gr/ Στο festival θα παρουσιάσουν 4 έργα τους σε μικρή σκηνή, ενώ θα από τις 18.00 μέλη του θιάσου θα κάνουν σεμινάρια κατασκευής Καραγκιόζη.

Β) Χώρος Κουκλοθέατρο
Το Θέατρο Μαριονέτας «ΓΚΟΤΣΗ» ιδρύθηκε το 1978 από τον Νίκο Γκότση. Ο Θανάσης Ν. Γκότσης από μικρός ακολουθούσε τις παραστάσεις και τις περιοδείες του θιάσου και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την τέχνη της μαριονέτας από την ηλικία των 8 χρόνων. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει συμμετάσχει στην παραγωγή όλων των έργων του θιάσου και της κατασκευής των μαριονέτων συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση με αμείωτο ενδιαφέρον και αγάπη για την τέχνη. Στον Χώρο του festival τα Παιδιά Πάνε cinema θα δώσει 4 παραστάσεις ενώ στον χώρο του festival θα κάνει και ειδικά μαθήματα μαριονέτας.

Γ) Χώρος Μαγειρικής
Σε ένα ειδικό stand ένας σεφ θα μαθαίνει εύκολές συνταγές στα παιδιά. Το event θα ξεκινάει από τις 17.00.

Δ) Ειδικός Παιδότοπος.
Στον εξωτερικό χώρο του Festival θα υπάρχει χώρος από ειδικά φουσκωτά παιχνίδια και τραμπολίνο καθώς και μαθήματα τοξοβολίας από τις 17.00-22.00 με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ ο χώρος θα επιτηρείται από ειδικούς εκπαιδευτές. Επίσης, τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά να συμμετέχουν σε ειδικά μαθήματα χειρισμού πλαστελίνης από την Plasteliniland και να διαμορφώνουν τους ήρωες της ταινίας που θα παρακολουθούν στην οθόνη.

Παράλληλα, στον υπαίθριο χώρο του Festival θα είναι στημένη μια μικρή Οθόνη 5m ύψος 4.5 πλάτος, όπου τα παιδιά θα διαγωνίζονται σε mini πρωταθλήματα games από τις 20:30 έως τις 22:30.

Ξυλοπόδαροι, Μασκότ από αγαπημένους ήρωες και Κλόουν θα υποδέχονται τους μικρούς μας φίλους, ενώ θα υπάρχει και ένα ειδικό stand για Face painting.