Tα παιδιά πάνε σινεμά eco

Παιχνίδια, ταινίες & θεατρικά δρώμενα με μήνυμα την οικολογία

Το τρίτο φεστιβάλ «Tα παιδιά πάνε σινεμά» πραγματοποιείται στο Κατράκειο Θέατρο από την Tετάρτη 17 Ιουνίου έως την Κυριακή 21 Ιουνίου. Ένας θεσμός που έχει προσελκύσει σε όλη τη διάρκειά του πάνω από 100.000 οικογένειες, στις οποίες έδωσε την ευκαιρία να προσφέρουν στα παιδιά τους με ελεύθερη είσοδο τη δυνατότητα να παίξουν σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανωμένους παιδότοπους, να παρακολουθήσουν κινηματογράφο, θέατρο, μαριονέτες άλλα και να συμμετέχουν σε εργαστήρια μαθαίνοντας την αξία της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι.

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η Οικολογία και γι’ αυτό ονομάζεται «Tα παιδιά πάνε σινεμά eco». Στόχος είναι να μεταδώσει στους μικρούς μας φίλους αλλά και αυριανούς πολίτες το σημαντικό νόημα της Οικολογίας και της Ανακύκλωσης. Όλα τα παιχνίδια, τα εργαστήρια, οι ταινίες που θα παρουσιαστούν, τα θεατρικά δρώμενα και το κουκλοθέατρο είναι προσαρμοσμένα ώστε το παιδί να αντιληφθεί τη σημαντικότητα της Οικολογίας και πώς ο τρόπος ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στο Περιβάλλον.

Το μήνυμα που πρέπει να πάρει κάθε παιδί είναι ότι η Γη δε μας ανήκει και έχουμε χρέος να την παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, να τη σεβόμαστε και να την αγαπάμε, όπως σεβόμαστε και αγαπάμε το ίδιο μας το σπίτι.

Τις προηγούμενες χρονιές σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας –Ρέντη μαζεύτηκαν τρόφιμα και ρούχα για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Το φετινό ανταλλακτικό εισιτήριο είναι ανακυκλώσιμα προϊόντα βοηθώντας έτσι το πλανήτη, το σπίτι όλων μας. Ακόμη, στο Κατράκειο  θέατρο  πραγματοποιούνται ποδηλατοδράσεις και υπάρχει ειδικό parking ποδηλάτων.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

17 Ιουνίου 2015, στις 20.00
Xana Zoo Live
Οι Xana Zoo έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Κατρακείου. Ελάτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε την Καμήλα, τον Σκαντζόχοιρο, την Κατσίκα, τον Φαταούλα, τον Αστακό και όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Μάνου Βαφειάδη.

17-21 Ιουνίου, 18:00-21:00
Παραστάσεις Θέατρο Σκιών από το Θίασο Αθανασίου κάθε βράδυ
Θεατρικές Παραστάσεις
Face painting
Παιχνίδι με τα Φουσκωτά
Bungee Trampoline

18-21 Ιουνίου 2015
Κινηματογράφος στην μεγαλύτερη οθόνη της Ελλάδας
-Πέμπτη 18 Ιουνίου, στις
21.00
Ένας σκίουρος super ήρωας

-Παρασκευή 19 Ιουνίου, στις 21.00
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η Ταινία

-Σάββατο 20 Ιουνίου, στις 21.00
Εγώ ο απαισιότατος

-Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 21.00
Το μαγικό σπίτι

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.