«Τα πετεινά»: Η έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τα πετεινά

Φωτογραφικά πορτρέτα, ακουαρέλες και κεραμικά που εμβαθύνουν τη σπουδή του ανθρώπινου βλέμματος

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου 2019

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά εγκαινιάζει την έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα πετεινά», την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 19.00, η οποία θα φιλοξενείται στο Φουαγιέ και στο Θόλο , σε μια συνομιλία με την αρχιτεκτονική του μνημείου.

Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο Ανθρωπότητες, Άνοιγμα στην πόλη – Πειραιάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Στην έκθεση «Τα πετεινά» περιλαμβάνονται φωτογραφικά πορτρέτα, ακουαρέλες και κεραμικά. Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος αποτυπώνει με ποιητική ευαισθησία τα εκφραστικά πρόσωπα ανθρώπων που βιώνουν δυσμενείς συνθήκες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βλέμμα τους.

Τα φωτογραφικά πορτραίτα του Κώστα Ζαφειρόπουλου συμπληρώνουν πορτρέτα σε ακουαρέλα και κεραμικά προσωπεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εμβαθύνουν τη σπουδή του ανθρώπινου βλέμματος.

Η συνολική προσέγγιση του Κώστα Ζαφειρόπουλου χρησιμοποιεί τα εικαστικά μέσα με ελευθερία αλλά και σεβασμό, φανερώνοντας τον εσωτερικό πόνο, την αγωνία και το ανθρώπινο βίωμα με τρόπο βαθιά ουμανιστικό, δίχως να απαιτεί τη συναισθηματική συμμετοχή του θεατή.

*Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση των έργων από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.