Η έκθεση Lol πραγματεύεται ζητήματα σχετικά με τις σύγχρονες γλωσσικές συμβάσεις και τους τρόπους με τους οποίους έχουν διαμεσολαβήσει τα ηλεκτρονικά μέσα στη διαμόρφωση της καθημερινής επικοινωνίας.

LOL σημαίνει «πολύ γέλιο» και αποτελεί σύντμηση της παρότρυνσης να γελάσεις δυνατά. Ταυτόχρονα είναι ένα κοινό στοιχείο της αργκό του Internet. Iστορικά, xρησιμοποιήθηκε στην πρώιμη μορφή του Internet –το Usenet– ενώ πλέον έχει διαχυθεί στις υπόλοιπες όψεις της επικοινωνίας, ακόμη και στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. ΤΟ Lol είναι ένα από τα πολλά αρκτικόλεξα που υποδηλώνουν την έκφραση με σωματικές αντιδράσεις, ανάμεσα σε αυτά που αφορούν αποκλειστικά το γέλιο, όπως το Rotfl ή Rolf (κυλιέμαι στο πάτωμα γελώντας) και το BWL (ξεσπώντας σε γέλια), το οποίο σύμφωνα με τον αρθρογράφο σε θέματα σχετικά με την τεχνολογία, Larry Magid, θεωρείται ως πολύ μεγάλο κοπλιμέντο. Επιπλέον ερμηνείες του Lol προσφέρονται από προγενέστερες μορφές επικοινωνίας, όπως η επιστολογραφία, όπου το Lol υποδήλωνε την «καλή τύχη» ή την «πολλή αγάπη». Οι επεξηγήσεις των εκάστοτε συντμήσεων σηματοδοτούν δηλωτικά τις ίδιες τις συνθήκες, τις προσδοκίες και το περιεχόμενο της κάθε εποχής.

H ομάδα Provo Principles δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από τους εικαστικούς Γιώργο Καραγιώργο, Κωνσταντίνο Πάτσιο, Νίκο Σεπετζόγλου και Γιώργο Τσεριώνη. H ομάδα δραστηριοποιείται σε έναν κόσμο συνεχών μεταβάσεων, παράγει καλλιτεχνικά έργα και προσκαλεί καλλιτέχνες και θεωρητικούς σε site-specific project που λειτουργούν ως νησίδες σκέψης. Η έκθεση LOL είναι το πρώτο εγχείρημά τους για το οποίο όλοι έχουν δημιουργήσει καινούρια έργα που διερευνούν τις καταστάσεις του σημερινού εγχώριου κοινωνικού περιβάλλοντος, και προτρέπουν στη διεύρυνση της σαρκαστικής καλλιτέχνης σκέψης.

Συμμετέχουν:
Γιώργος Καραγιώργος, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Νίκος Σεπετζόγλου, Γιώργος Τσεριώνης

Επιμέλεια: Provo Principles