Ακυρώνεται: «TAKIS: Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοινώνει ότι, λόγω των συνθηκών, ακυρώνει την έκθεση TAKIS. Γλύπτης του μαγνητισμού, του φωτός και του ήχου, μια συμπαραγωγή του Μουσείου με την Tate Modern και το MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona, που θα εγκαινιαζόταν στις 20 Μαΐου με διάρκεια έως 25 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης:

«Είναι η πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια που ως Πρόεδρος του Μουσείου αναγκάζομαι να ακυρώσω μία έκθεση. Κάτω από τις πρωτοφανείς στιγμές που ζει ο πλανήτης μας και παρά τις προετοιμασίες και τον κόπο όλων των συνεργατών μας, ήταν χρέος και υποχρέωσή μας η έγκαιρη και άμεση αυτή απόφαση.

Η συγκεκριμένη έκθεση ταξιδεύει από τον Ιούλιο του 2019 έχοντας ξεκινήσει από την Tate Modern και τώρα βρίσκεται στην Ισπανία, μία από τις χώρες που πλήττεται δραματικά. Αυτές τις μέρες θα ξεκινούσε η διαδικασία αποστολής των έργων στην Ελλάδα όπου η έκθεση θα ολοκληρωνόταν στα τέλη Οκτωβρίου 2020 με την επιστροφή των έργων στους δανειστές τoυς.

Παράλληλα το Μουσείο έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό και στην οργάνωση μιας σειράς άλλων εκθέσεων μετά από την ημερομηνία αυτή.

Ως εκ τούτου, οι πρωτόγνωρες και απροσδόκητες περιστάσεις μας αναγκάζουν να ακυρώσουμε την έκθεση, θέτοντας πάνω από όλα την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των εθελοντών, των επισκεπτών μας και των Φίλων του Μουσείου. Με γνώμονα την προστασία όλων, η στρατηγική μας το επόμενο διάστημα θα είναι να αναπτύξουμε πλούσιο ψηφιακό περιεχόμενο, με δημιουργικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες που θα εμπλουτίζονται σε τακτική βάση.

Ανυπομονώ να βρεθούμε από κοντά στην επόμενη έκθεσή μας το Φθινόπωρο..Προς το παρόν μένουμε σπίτι. Να είστε καλά!»

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.