Δύο από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα, οι Tango With Lions και οι Mechanimal, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μουσική σύμπραξη το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Death Disco. Οι Tango With Lions εμφανίζονται ύστερα από πολύ καιρό με καινούργια τραγούδια μαζί τους και οι Mechanimal στην πρώτη τους εμφάνιση μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους με τίτλο «Secret Science».


Ακούστε το τραγούδι «A Long Walk» από τους Tango with Lions

Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Ξεκίνησαν σαν μια μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος. Το ντεμπούτο album τους «Verba Time» κυκλοφόρησε το 2010 και έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές ενώ το κομμάτι «In A Bar» έχει σπάσει ρεκόρ ακροάσεων στο youtube. Το δεύτερο πολυαναμενόμενο album τους «A Long Walk» κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2013.


Ακούστε το τραγούδι «We come alive» από τους Mechanimal

Αν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια, μόνο, αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το «drone ‘n’ roll», μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial συνθετικών ήχων και krautrock ρυθμολογίας, το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις δέκα μουσικές ιστορίες του πρώτου τους άλμπουμ. Γεννημένοι μέσα στο φορτισμένο κλίμα των ταραχών που συγκλόνισαν το κέντρο της Αθήνας το 2011, οι Mechanimal είναι ένα μουσικό σχήμα που εμπνεύστηκε ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρωτοπόρος της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, με συμμετοχές σε σχήματα-σταθμούς της underground σκηνής (Rehearsed Dreams, Raw, Elfish Records) και στη συνέχεια με πλήθος κυκλοφοριών ως ION, σε μερικά από τα εκλεκτά labels σε Ελλάδα και εξωτερικό. H συνάντησή του με το φωτογράφο Freddie F. και η πρώτη τους ηχογράφηση με τίτλο «Low Land» ήταν ο καταλύτης που γέννησε την ιδέα και πυροδότησε τον ήχο ενός νέου σχήματος. Η σύνθεση ολοκληρώθηκε με τον κιθαρίστα Τάσο Νικογιάννη και την video-artist Αγγελική Βρεττού. To 2013 η μπάντα βρίσκει το νέο της κιθαρίστα στο πρόσωπο του Κώστα Ματιάτου.