Tania Giannouli Ensemble: Transcendence

Mια συναυλία για το χρόνο & τη δημιουργία με στοιχεία σύγχρονης jazz & μουσικής δωματίου

Ο χώρος της Οικίας – Μουσείου Α. & Λ. Κατακουζηνού ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται για μία συναυλία το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου το μουσικό σχήμα Tania Giannouli Ensemble, που πρόκειται να παρουσιάσει το έργο «Transcendence», μία σουίτα για το χρόνο, τη ζωή και τη δημιουργία, με στοιχεία σύγχρονης jazz και μουσικής δωματίου.

Η Τάνια Γιαννούλη, συνθέτρια και πιανίστρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αυτοσχεδιασμό, σχημάτισε το ομώνυμο ensemble το 2014. Το σύνολο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Jazz Σύρου, ενώ τον περασμένο Μάιο εμφανίστηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η μουσική της Γιαννούλη έχει στοιχεία αυτοσχεδιασμού, μουσικής δωματίου με επιρροές από avant-garde του 21ου αιώνα, post-impressionism, σύγχρονης ευρωπαϊκής jazz, αλλά και πιο world ακουσμάτων. Στη συναυλία στην Οικία-Μουσείο Α. & Λ. Κατακουζηνού αναμένεται να παρουσιαστεί εξ’ολοκλήρου το πιο πρόσφατο album «Transcendence». Η ίδια χαρακτηριστικά αναφέρει για το έργο της και την ενασχόλησή της με τη μουσική: «Η μουσική μου φιλοσοφία συνοψίζεται στο ότι κάνω μουσική που μιλάει απευθείας στην καρδιά. Ο κόσμος χρειάζεται ομορφιά σήμερα περισσότερο από ποτέ».

Η Tάνια Γιαννούλη σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση στο Ωδείο Athenaeum. Η μουσική της για θέατρο, φιλμ και βίντεο έχει παρουσιαστεί εκτενώς σε φεστιβάλ, γκαλερί, μπιενάλε και μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η συναυλιακή της μουσική έχει παιχτεί από την Καμεράτα / Armonia Atenea ορχήστρα εγχόρδων, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Dissonart, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το κουαρτέτο εγχόρδων Galaxy.

Η πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Forest Stories» (μαζί με τον Πορτογάλο πνευστό και αυτοσχεδιαστή, Paulo Chagas), έχει συμπεριλήφθει σε πολλές ελληνικές λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ του 2013.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς του Tania Giannouli Ensemble
Ο Guido De Flaviis έλαβε δίπλωμα σαξοφώνου στο Μιλάνο το 2004, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο από το Dutch Conservatory στο Amsterdam το 2007. Έχει δώσει συναυλίες σε πολλά φεστιβάλ και σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών της Ιταλίας και της υπόλοιπης Ευρώπης. Είναι μέλος σε διάφορα μουσικά ensembles και παίζει όλα τα όργανα της οικογένειας των σαξοφώνων, από σύγχρονη μουσική μέχρι μουσική με electronics και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Μεταξύ των σχημάτων στα οποία συμμετέχει είναι το ARTéfacts ensemble, η Medea Electronique και το STAB Saxophone Quartet.

Ο Σόλης Μπαρκής γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι μουσικός, εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Διδάχθηκε κρουστά της Μεσογείου, της Περσίας και της Αφρικής μαζί με το Μιχάλη Κλαπάκη και το Λευτέρη Γρηγορίου. Ασχολείται με όλα τα είδη των κρουστών οργάνων και με το αυστραλέζικο didgeridoo. Έχει υπάρξει μέλος σε συγκροτήματα, όπως τα ακόλουθα: Μαγικό Χαλί, Dingo, Θέρος, Δάχτυλα της Εκάτης, Κρουστά της Τάκη, Λύραυλος. Επίσης, συμμετέχει σε χορευτικές και θεατρικές ομάδες καθώς και σε παραστάσεις παραμυθιών, θεάτρου και αφήγησης με την Αγνή Στρουμπούλη, τη Μάνια Μαράτου και τη Μαρία Σάββα.

Ο Αλέξανδρος Μποτίνης γεννήθηκε στη Μόσχα. Σπούδασε βιολοντσέλο στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Ρωσία και απέσπασε πρώτα βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς. Έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει εμφανιστεί στη Γαλλία, τη Ρωσία, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Τουρκία και την Ελλάδα. Απο το 2007 έως και σήμερα εργάζεται στην Ελλάδα (Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ). Οι σολιστικές και ορχηστρικές δραστηριότητές του καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Συντελεστές

Τάνια Γιαννούλη: πιάνο-σύνθεση
Guido De Flaviis
: σαξόφωνα
Σόλης Μπαρκής
: κρουστά, ιδιόφωνα
Αλέξανδρος Μποτίνης
: τσέλο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

15 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.