Μια χορογραφία - κατάδυση στο υλικό του Ομήρου με πρωταγωνιστή το πάσχον σώμα

Τι συνδέει την Οδύσσεια με την Πορτογαλίδα χορογράφο Τάνια Καρβάλιο; Αρχικά ως μέλος της πανκ κολεκτίβας Bomba Suicida και αργότερα ως ανεξάρτητη δημιουργός, η Καρβάλιο κατάφερε να παραμείνει προσηλωμένη στη δική της Ιθάκη, την κίνηση. Στην πρώτη της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το Weaving Chaos, επιχειρεί μια κατάδυση στο υλικό του Ομήρου επαναπροσεγγίζοντας το αίσθημα του νόστου και της ατελεύτητης περιπλάνησης. Επηρεασμένη φανερά από την ανεξάντλητη δραματική εικονοποιία του έπους, ανασυνθέτει επί σκηνής ένα πολυάνθρωπο γλυπτό, μιαν ιδιαίτερου ύφους χορογραφία, με πρωταγωνιστή το πάσχον σώμα.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2015, από τις 27 έως τις 28 Ιουνίου στο κτίριο Η της Πειραιώς 260.

Συντελεστές

Χορογραφία: Tânia Carvalho
Μουσική: Ulrich Estrich
Κοστούμια: Aleksandar Protic
Φωτισμοί: Zeca Iglésias
Σχεδιασμός φωτισμών: Jorge Santos
Ερμηνεύουν: Antón Skrzypiciel, Allan Falieri, André Santos, Bruno Senune, Catarina Félix, Cláudio Vieira, Gonçalo Ferreira de Almeida, Leonor Hipólito, Luiz Antunes, Luís Guerra, Maria João Rodrigues, Petra Van Gompel

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.