Φωτογραφία: Γιάννης Χιωτόπουλος

Η Αθηναϊκή Ομαδική δράση: Τα Μάτια της Αλήθειας συμμετέχει στο Ted Prize Wish του JR:το Inside Out Project. Πρόκειται για μια εκδήλωση παράλληλη με το TedxAcademy.

Όταν ο JR, νικητής του TED Prize, ανακοίνωσε την ευχή του να γυρίσει τον κόσμο μέσα έξω (Inside Out), καλώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μοιραστούν ένα φωτογραφικό πορτραίτο μαζί με μια δήλωση σχετικά με το τι αντιπροσωπεύουν, η MELD| Athens αποφάσισε να συμμετάσχει. Για το λόγο αυτό προσκάλεσε έξι Έλληνες φωτογράφους- όπως οι Αδαμάντιος Καφετζής, Αλέξανδρος Βουτσάς, Ιωάννα Ράλλη, Ryme63/StateOfMind, Σταύρος Μακρής και Γιάννης Χιωτόπουλος– να δωρίσουν το χρόνο τους για να δημιουργήσουν πορτραίτα παιδιών που ζουν στην Αθήνα, από προνομιούχα και προνομιούχα κοινωνικά στρώματα. Αυτά τα πορτραίτα παρουσιάζονται ως δίπτυχα σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

Η ομαδική δράση Inside Out Athens:Eyes of Truth εμπνεύστηκε από την ευχή του JR για το TED Prize, για να επιδείξει τη σημασία του να αποδέχεσαι τον άλλον. Η επιλογή για τη φωτογράφιση παιδιών είναι μια υπενθύμιση ότι είμαστε μια συλλογική ομάδα ανθρώπων που ζούμε στον κόσμο και έχουμε την ευθύνη να επικοινωνούμε, έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον.

Σκοπός της ομαδικής δράσης, είναι να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα όπως είναι η μετανάστευση, η κοινωνική ένταξη, αλλά και η εμπορία λευκής σαρκός, κυρίως παιδιών. Έτσι, μπορούν να ενωθούν οι πολίτες της Αθήνας σε μια κολεκτίβα της ανθρωπότητας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους ανά τον κόσμο προσθέτοντας τις φωνές και τα πρόσωπά τους για να υποστηρίξουν δημόσια αυτό που πιστεύουν. Από εδώ ως τη Νέα Υόρκη και την Ιαπωνία και την Τυνησία, οι άνθρωποι συνεισφέρουν σε ένα παγκόσμιο κίνημα τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη MELD μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Inside Out Project μπορείτε να βρείτε εδώ.