TEDxPatras 2017: Moments – Στιγμές

Το διεθνούς φήμης πολυσυνέδριο επιστρέφει για τρίτη χρονιά με στόχο να βοηθήσει στην προβολή και προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν

Το TEDxPatras επιστρέφει στην πόλη το Σάββατο 14 Οκτωβρίου. Το διεθνούς φήμης πολυσυνέδριο θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Πάτρα και φιλοδοξεί να βοηθήσει στην προβολή και προώθηση ιδεών που αξίζει να διαδοθούν, μέσα από μία διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί και φέτος στο Royal Theater – Παλαιό Πτωχοκομείο, υπό τον τίτλο «Στιγμές – Moments».

Στην κεντρική σκηνή της τρίτης διοργάνωσης του TEDxPatras, θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, προσωπικότητες από διάφορα σημεία του κόσμου και από τους χώρους της ρομποτικής, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, της δημοσιογραφίας ακόμα και από τον κόσμο της κρυπτογραφίας μοιράζοντας με το κοινό μια «Στιγμή» ή «Στιγμές» που αξίζει να διαδοθούν, να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ή/και να προβληματίσουν. Κάθε ομιλία και κάθε δράση που θα παρουσιαστεί στη φετινή εκδήλωση θα αναδείξει στιγμές και θα εμπνευστεί από τη δυναμική τους.

«Μια στιγμή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, την ιστορία, τον πολιτισμό, μια επιστήμη, μια χώρα, μια εποχή, μια σχέση, μια ζωή ή πολλές ζωές. Μια στιγμή είναι αρκετή για να καθορίσει μια διαδρομή, να οδηγήσει σε εξελίξεις, να ολοκληρώσει κάτι ή να ορίσει ένα νέο ξεκίνημα με άγνωστες προοπτικές. Μια στιγμή αρκεί για να μετατρέψει μια ήττα σε νίκη (ή μια νίκη σε ήττα), για να καθορίσει ένα αποτέλεσμα, για να τελειώσει μια μάχη, αλλά και για να αρχίσει έναν πόλεμο ή… έναν «πόλεμο».

Οι ομιλητές:

Bart Preneel

 O Bart Preneel ειναι Καθηγητής στο KU Leuven, όπου διευθύνει την imec-COSIC ερευνητική ομάδα, η οποία αριθμεί 80 μέλη. Μετρά πολλές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι και εφευρέτης πέντε πατεντών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η κρυπτογραφία (δηλ. η μελέτη μυστικών κωδικών), η διαδικτυακή ασφάλεια και η ιδιωτικότητα.

Βούλα Κώστα

Η Βούλα Κώστα είναι ηθοποιός και μεταγλωττίστρια. Στο χώρο του ραδιοφώνου έχει κάνει διαφημιστικά σπικάζ και έχει συμμετάσχει στις εκπομπές “Θέατρο της Δευτέρας” και “Θεατρικές Μνήμες”. Ως μεταγλωττίστρια, έχει χαρίσει τη φωνή της σε πλήθος σειρών και κινουμένων σχεδίων. Θα μας διηγηθεί τις στιγμές της προσωπικής της διαδρομής από ένα χωριό του Μετσόβου, όπου η τηλεόραση ήταν πολυτέλεια, και η μόνη επαφή μαζί της ήταν κάθε Πέμπτη στο καφενείο του χωριού βλέποντας “Λούνα παρκ”.

Βασιλική Μυλωνά

Η Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά έχει σπουδάσει Οικονομικά, και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σε θέματα Yπηρεσιών Δικτύων Νέας Τεχνολογίας και Εφαρμογών Τηλεματικής. Από τις 12 Μαΐου 2005 είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που ιδρύθηκε μετά τον άδικο θάνατο του γιου της Πάνου. Αφιερώθηκε στην ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων για την ενδυνάμωση της Κουλτούρας και Παιδείας Οδικής Ασφάλειας. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

CycloLenti

Στη σκηνή του TEDxPatras 2017, η Tiphaine και ο Marco μας καλούν να σκεφτούμε αν θα μπορούσε μια απλή ερώτηση να αλλάξει τη ζωή μας. “Μου αρέσει αυτό που κάνω; Τι μου αρέσει να κάνω;”, ρώτησε ο Marco τον εαυτό του. “Μπορώ να καταφέρω αυτό που πραγματικά θέλω;” ρώτησε η Tiphaine τον εαυτό της. Οι απαντήσεις τους τούς οδήγησαν σε ένα μακρύ και αργό ταξίδι με ποδήλατο στην Ευρώπη και την Ασία, το οποίο διήρκεσε 3 χρόνια και 3 μήνες.

 

Νίκος Βερβερίδης

Ο Νίκος Βερβερίδης είναι ένας growth hacker και serial entrepreneur που δραστηριοποιείται στο πολιτιστικό επιχειρείν και συγκεκριμένα στους τομείς της τηλεοπτικής παραγωγής, της διαφήμισης, και της επικοινωνίας με παράλληλη ενεργό δράση στο startup οικοσύστημα. Ο Νίκος είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παραγωγής Frog on the Road AE και της πολιτιστικής πλατφόρμας ελculture.

Αιμίλιος Χαλαμανδάρης

Ο Δρ. Αιμίλιος Χαλαμανδάρης είναι συνιδρυτής και CEO της εταιρίας Innoetics. . Από το 2008 μέχρι σήμερα ως επικεφαλής της εταιρίας οδήγησε στην καθιέρωση της Innoetics ως μιας από τις σημαντικότερες εταιρίες συνθετικής ομιλίας διεθνώς, με αποκορύφωμα την εξαγορά της από την Samsung Electronics το 2017, γεγονός που χαρακτηρίστηκε ένα από τα σημαντικότερα της χρονιάς στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.


Κώστας Βαρώτσος

Ο Κώστας Βαρώτσος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης και στο Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής της Πεσκάρα. Την περίοδο 1990-1991 μετέβη για σπουδές στη Νέα Υόρκη, ως υπότροφος του Ιδρύματος Fullbright. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από είκοσι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ιταλία και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από πενήντα ομαδικές εκθέσεις.

 

Σωτήρης Κωβός

Ο Σωτήρης Κωβός αποφοίτησε από το τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια σπούδασε στο Βασιλικό Κολλέγιο Τέχνης (RCA) στο Λονδίνο. Η πρώτη του σχεδιαστική δημιουργία για μαζική παραγωγή ήταν το Toyota Yaris, το οποίο ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2000» στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, ενώ απέσπασε και πολλά άλλα βραβεία.

 

Μένιος Σακελλαρόπουλος

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Δεν ασχολήθηκε με αποτρόπαια εγκλήματα μετά τις σπουδές του στη Νομική Θράκης παρά μόνο πολύ αργότερα, στα μυθιστορήματά του. Στην ομιλία του στις 14 Οκτώβρη στο Royal Theatre, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος θα μοιραστεί μαζί μας μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές της δημοσιογραφικής του καριέρας και της ζωής του εν γένει.

 

Θεοκλής Ζαούτης

O Θεοκλής Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN). Στη σκηνή τουTEDxPatras 2017, ο Θεοκλής θα μιλήσει για την παγκόσμια απειλή της αντίστασης στα αντιβιοτικά. Η αντίσταση στα αντιβιοτικά είναι μια σημαντική παγκόσμια απειλή για την υγεία.

Δημήτρης Μπουραντάς

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι καθηγητής του Management, καθώς και Διευθυντής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στο ΟΠΑ.Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά ενώ παράλληλα έχει συγγράψει 10 βιβλία. Στη σκηνή του TEDxPatras 2017, o Δημήτρης Μπουραντάς θα αναφερθεί στα κρίσιμα γεγονότα που σημαδεύουν τη ζωή μας, τα οποία είναι κυρίως αποτέλεσμα των σωστών επιλογών που κάνουμε σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής μας.

Άννα Παντελιά

Η Anna Pantelia είναι φωτορεπόρτερ. Μεταξύ των ετών 2012-14 ήταν επίσημη φωτογράφος του CERN, ενώ το 2015 διακρίθηκε από το Magnum Photos ως μία από τις 30 καλύτερες φωτογράφους κάτω των 30 ετών. Φέτος, διακρίθηκε με το ειδικό βραβείο ανθρωπιστικής φωτογραφίας από το International Committee of the Red Cross. Ο ‘φακός’ της εστιάζει στο πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, και κυρίως σε θέματα μετανάστευσης.

Σάββας Χειρίδης

Ο Δρ. Σάββας Χειρίδης είναι ένας από τους πρώτους χειρουργούς που εκπαιδεύθηκαν στη Ρομποτική Χειρουργική στην Ελλάδα. Στις 14 Οκτωβρίου θα μοιραστεί μαζί μας την εμπειρία της πρώτης του επαφής με τη συναρπαστική τεχνολογία της Ρομποτικής Χειρουργικής, τη διαδρομή του στη σκληρή εκπαίδευση της Χειρουργικής, τις επιτυχίες, τις απογοητεύσεις, καθώς και τις συνεχείς προκλήσεις στο χώρο του ρομποτικού χειρουργείου.

Φωτεινή Κωνσταντοπούλου

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Στον ελεύθερό της χρόνο βοηθάει τους ήρωες των ιστοριών της, πότε στις ζαχαρένιες και πότε στις αλμυρές αποστολές τους. Ξετρελαίνεται με τα παραμύθια σαν παιδί· σαν έφηβη ταξιδεύει πάντα με πυξίδα το όνειρο. Ξεκίνησε να αποτυπώνει τις εικόνες και τα συναισθήματα που αποκόμισε από τα ταξίδια της στο πρώτο της διήγημα με τίτλο «Στιγμές».

Αχιλλέας Χατζηνίκος

Ο Αχιλλέας Χατζηνίκος είναι Manager και Επιχειρηματίας. Διαθέτει μεταπτυχιακό στην Τεχνολογία Λογισμικού από το Πανεπιστήμιο Villanova. Έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας σε ανώτατες διοικητικές θέσεις, και έχει αποκτήσει εμπειρία σε επενδύσεις, IPOs, συγχωνεύσεις και σε εξαγορές. Στις 14 Οκτωβρίου, αναμένουμε τον Αχιλλέα Χατζηνίκο να μας διηγηθεί τη διαδρομή της ζωής του μέσα από στιγμές στρατηγικών αποφάσεων, αλλά και τύχης, που τον οδήγησαν στην επιτυχία.

Οικοδεσπότης ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Ο Θοδωρής είναι science communicator και κοινωνικός επιχειρηματίας. Σπούδασε Βιολογία και έχει διδακτορικό στη Γενετική από το King’s College London. Είναι Πρόεδρος και Συνιδρυτής της Κοινωνικής Επιχείρησης “SciCo”, η οποία έχει στόχο την προώθηση της επιστήμης μέσω καινοτόμων τρόπων στο ευρύ κοινό. H SciCo έχει διεθνή δράση. Είναι, επίσης, ιδρυτής της εταιρείας “Theta Communications”, η οποία εξειδικεύεται στη βιωματική εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού. Ο Θοδωρής έχει ταξιδέψει σε 83 χώρες.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

30 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.