«Η τελευταία μαύρη γάτα», το αγαπημένο μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο θέατρο, σε προσαρμογή Βένιας Σταματιάδη (με τη συνεργασία του ίδιου του συγγραφέα) και σκηνοθεσία Kώστα Γάκη, Κωνσταντίνου Μπιμπή και Αθηνάς Μουστάκα, από τις 22 Νοεμβρίου στο Θέατρο Χορν. Στην παράσταση συμμετέχουν δέκα νέοι ηθοποιοί κι ένας μουσικός, οι οποίοι αποδίδουν ζωντανά τα τραγούδια και τις μουσικές του Κώστα Γάκη.


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα νησί όπου η ζωή κυλά ήρεμα μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να εξαφανίζονται μυστηριωδώς οι μαύρες γάτες. Κεντρικός ήρωας ένας μαύρος γάτος, ο οποίος ανακαλύπτει πως στο νησί δραστηριοποιείται ένας σύλλογος προληπτικών που έχει βάλει στόχο να καταπολεμήσει την κακοτυχία αφανίζοντας τες. Οι μαύρες γάτες προσπαθούν να οργανωθούν. Θα καταφέρουν τελικά να αποκαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τα κακόβουλα σχέδια εξόντωσής τους και να επαναφέρουν την ηρεμία στη ζωή του νησιού τους;

«Η τελευταία μαύρη γάτα» είναι ένα αλληγορικό πολιτικό παραμύθι για παιδιά από 8 έως 14 ετών, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Και τι πιο επίκαιρο, πιο σημερινό, πιο διαχρονικό από ένα τέτοιο παραμύθι; Ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο σημαντικός αυτός παραμυθάς, αντιμετωπίζει τα παιδιά σαν ώριμους ανθρώπους με φαντασία και σκέψη. Τους μιλά για τις αληθινές ρίζες του ρατσισμού, τους αναλύει τα πραγματικά αίτια, καταδεικνύει τα συμφέροντα που εξυπηρετεί κι όλα αυτά με ήρωα ένα μαύρο γάτο. Δε μένει στην επιφάνεια, δεν μιλάει απλοϊκά. Επιστρατεύει χιούμορ, φαντασία, ευαισθησία, συναίσθημα για να μιλήσει για το καταστροφικό αυτό φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια, ίσως περισσότερο από ποτέ, μαστίζει την ελληνική κοινωνία.