Ο μεγάλος τελικός του αγροδιατροφικού διαγωνισμού “Trophy – Τροφή Challenge” είναι γεγονός

Δύο από τους σημαντικότερους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα φιλοξενούνται στον μεγάλο τελικό

Κορυφώνεται αυτό το διήμερο ο μεγάλος Αγροδιατροφικός Διαγωνισμός “TrophyΤροφή Challenge”, με εκπαιδευτικό bootcamp και επιχειρηματική καθοδήγηση για τις ομάδες που έλαβαν μέρος. Στη μεγάλη εκδήλωση του τελικού σημαντικοί ομιλητές συζητούν για τις τάσεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή, ενώ οι 10 φιναλίστ ομάδες παρουσιάζουν ζωντανά τις ιδέες τους με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων νικητών.

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, οι 40 ομάδες που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό και πληρούν τα κριτήρια επιλογής, συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό bootcamp ανάπτυξης και παρουσίασης (pitching) επιχειρηματικού σχεδίου, με κεντρικό εισηγητή τον κ. Ihsan Elgin, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της startup σκηνής στην Τουρκία και Σύμβουλο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο Ozyegin.

Στο πλαίσιο του Βοotcamp, o κ. Richard McArdle, Διευθυντής του Food Innovation Center του Πανεπιστημίου του Rutgers, που εδρεύει στο Bridgeton, στις ΗΠΑ, ενημερώνει τους συμμετέχοντες για την έρευνα και τη δραστηριότητα του Κέντρου Καινοτομίας στους τομείς της αγροτικής τεχνολογίας και της τεχνολογίας τροφίμων. Οι επιδόσεις των ομάδων στο Bootcamp συνυπολογίζονται στην τελική αξιολόγηση, για την επιλογή των 10 φιναλίστ ομάδων.

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, στις 18:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, Αθήνα), θα γίνει ο τελικός του Διαγωνισμού “Trophy – Τροφή Challenge”. Η εκδήλωση φιλοξενεί δύο από τους σημαντικότερους νέους επιχειρηματίες στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα: o κ. Αλέξανδρος Κουρής, ιδρυτής της ζυθοποιίας ΝΗΣΟΣ μιλάει για το επιτυχημένο ταξίδι της ομώνυμης μπύρας και ο κ. Σωτήρης Μπαντάς, Διευθύνων Σύμβουλος της CENTAUR Analytics, για τη συμβολή της τεχνολογίας στην αλυσίδα αξίας που δημιουργεί η παραγωγή και η διάθεση προϊόντων αγροτικής παραγωγής.

Επιπλέον, η κα Carla Tanas, Συν-Ιδρύτρια της πλατφόρμας αγροτικής και διατροφικής καινοτομίας «Future Agro Challenge» συζητά επί  σκηνής με τον κ. Richard McArdle, Διευθυντή του Κέντρου Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Rutgers, για το πως η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει το διατροφικό μενού του πλανήτη και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των μεγάλων διατροφικών προκλήσεων.

Στο πλαίσιο του τελικού, οι 10 φιναλίστ ομάδες, 5 από κάθε θεματική κατηγορία (Foodtech και Agritech), παρουσιάζουν ζωντανά τις ιδέες τους (live pitching) στην Κριτική Επιτροπή. Οι 4 νικητές, 2 ανά κατηγορία, θα κερδίσουν: χρηματικά έπαθλα €25.000, απευθείας συμμετοχή στους τελικούς του παγκόσμιου διαγωνισμού αγροδιατροφής και τεχνολογίας Future Agro Challenge (Σεπτέμβριος 2019), εκπαιδευτική επίσκεψη διάρκειας 5 ημερών, στο Πανεπιστήμιο Rutgers στις Η.Π.Α. Θα επωφεληθούν από εξατομικευμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Endeavor Greece.

Την Κριτική Επιτροπή του τελικού, απαρτίζουν η κα Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια και Επικεφαλής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, η κα Κατερίνα Πραματάρη, Partner – Unifund, ο κ. Νικόλαος Βουδούρης, Διευθύνων Σύμβουλος ELBISCO, η κα Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια ΣΕΒΤ, ο κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, Partner – Velocity, η κα Δανάη Μπεζεντάκου, Γενική Διευθύντρια Navigator Shipping Consultants, ο κ. Νίκος Αντωνίου Investment Μanager Piraeus Jeremie Tech Catalyst Management AE, ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος Ομίλου Redestos, η κα Χριστίνα Λεγάκη, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Pioneer Hi-bred Hellas και ο κ. Γιώργος Μούσμουλας, Partner – Metavallon.

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο Bootcamp αναλαμβάνουν οι μέντορες κ.κ. Αλέξης Πολυτάκης, Επικεφαλής Κέντρου Εργασιών Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Σταμάτης, ιδρυτής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβια Ελλάς και της διαδικτυακής πλατφόρμας διαχείρισης εξοπλισμού και εργασιών στο χωράφι Mermix και Ιωάννα Μπαλαφούτη, Καθηγήτρια Γαστρονομίας.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση του τελικού είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαιτείται προηγουμένως ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

Ο διαγωνισμός “Trophy – Τροφή Challenge”, υλοποιείται από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. Μέγας δωρητής του προγράμματος «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» και του “Trophy – Τροφή Challenge” είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ Χρυσός Χορηγός του Διαγωνισμού η Τράπεζα Πειραιώς.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.