”Terra In-cognita”: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Terra In-cognita

Οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν έννοιες όπως η αποκέντρωση, η εντοπιότητα αλλά και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Τέχνης (AICA Ελλάς), εγκαινιάζει, την Παρασκευή 7 Ιουνίου (ώρα 19:30), την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης Terra In-cognita στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη συνεργασία του Ιδρύματος με την AICA, και ειδικότερα με το Ελληνικό Τμήμα της, το οποίο φέτος συμπληρώνει εβδομήντα χρόνια από την ίδρυσή του (1949).

Το παλαιό εργοστάσιο Τσαλαπάτα, στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ, λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για τους έντεκα καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση και συνδέονται με την πόλη του Βόλου. Με αφορμή την πρώτη ύλη του εργοστασίου, το χώμα και τον πηλό, οι καλλιτέχνες επιχειρούν να προσεγγίσουν, με ρηξικέλευθο τρόπο, έννοιες όπως η αποκέντρωση, η εντοπιότητα αλλά και ο σεβασμός του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο πλαισίωσε και τροφοδότησε ποικιλοτρόπως τη βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης κατά τον 20ό αιώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης και Ειδική Γραμματέας της AICA Ελλάς Φαίη Τζανετουλάκου, ενώ την έκθεση συνοδεύει κατάλογος, συνέκδοση των δύο φορέων (ΠΙΟΠ-AICA).

Συντελεστές

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Φοίβη Γιαννίση, Κατερίνα Διακομή, Θρασύβουλος Καλαϊτζίδης, Ζήσης Κοτιώνης, Παντελής Λαζαρίδης, Σωτήρης Μπατζιάνας, Μαρία Παπαδημητρίου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νίκος Ποδιάς, Μαρία Χατζηνικολάου, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.