“Terrrain” από την Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Η βραβευμένη ομάδα χορού παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή

Τόποι ρευστοί σε ένα χώρο υπό συνεχή επαναπροσδιορισμό. Ευτελή υλικά που δομούν το σκηνικό χώρο. Σώματα που διαρκώς μετατοπίζονται. Διαφορετικές συγκυρίες που προκύπτουν κάθε φορά στον χώρο και τον χρόνο, δημιουργούν υποκειμενικές αναγνώσεις των γεγονότων τόσο από τα σώματα των ερμηνευτριών όσο και του κοινού. Κάθε παράσταση είναι ένα διαφορετικό έργο, το οποίο επιτρέπει στις χορεύτριες και τους θεατές μια πολύπλευρη και φευγαλαία ερμηνεία του μέσα από την βιωμένη πραγματικότητα.

Η Μαρία Κολιοπούλου εξελίσει τη χορογραφική της έρευνα για την υποκειμενικότητα του παραστατικού σώματος και επιχειρεί με πολύσημους τρόπους να γεφυρώσει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης και πρόσληψης,  θέμα το οποίο συνιστά τον πυρήνα των έργων της.

Στο Terrain συνεχίζει την πολυετή συνεργασία της με τον καλλιτέχνη Γιάννη Ισιδώρου, τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και τον σκηνογράφο και σχεδιαστή φωτισμών, Θωμά Οικονομάκο. Χορεύουν οι Ιωάννα Αποστόλου, Κωνσταντίνα Γώγουλου και Χριστίνα Ράινχαρτ, ερμηνεύτριες με ξεχωριστή πορεία στο πεδίο του σύγχρονου χορού.

Το Terrain παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2018 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης, Off Borders Festival, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων χορού για το 2018.

Η ομάδα χορού Πρόσχημα έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια, έργα σε παραγγελία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων και του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Αλγέρι. Έχει διακριθεί με το βραβείο Jarmila Jeřábková award (2008) στο New Europe Festival στην Πράγα και το 2ο Βραβείο στο International Contemporary Dance Festival of Algiers (2013) στο Αλγέρι.

Το 2017 η Μαρία Κολιοπούλου δίδαξε χορογραφία και αυτοσχεδιασμό στο Belgrade Dance Institute και χορογράφησε το έργο 4only για την Editta Brown Company στην Αυστρία. Συνεργάζεται με την Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στο πρόγραμμα iDance: Χορός χωρίς διακρίσεις.

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου
Σχεδιασμός Ήχου / Live Sound Set: Γιάννης Ισιδώρου
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος
Ερμηνεία: Ιωάννα Αποστόλου, Νάντη Γώγουλου, Χριστίνα Ράινχαρτ
Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη
Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα
Επιμέλεια επικοινωνίας: Χρήστος Πολυμενάκος
Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας
Σχεδιασμός flyer και αφίσας: Γιάννης Ισιδώρου
Trailer: Άσπα Σιώκου, Κάμερα: Μάνος Δημητράκης
Γραφείο Τύπου: Μαρία Βλαχοσταθοπούλου
Βοηθός Γραφείου Τύπου: Τόνια Πουρκού

Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.