“The Art of Zhen Shan Ren”: Μια έκθεση για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα

The Art of Zhen Shan Ren

Έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο

Η διεθνής έκθεση τέχνης “The Art of Zhen Shan Ren” (Η Τέχνη της Αλήθειας, Καλοσύνης, Ανεκτικότητας) από τον Ιούλιο του 2004, έχει περιοδεύσει σε περισσότερες από 40 χώρες και 200 πόλεις ανά τον κόσμο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με τα έργα τους είναι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα), μιας αρχαίας πνευματικής εξάσκησης για την καλλιέργεια νου και σώματος.

Από το 1992 που το Φάλουν Γκονγκ δημοσιοποιήθηκε στην Κίνα, έφτασαν να το ασκούν πάνω από 70.000.000 άνθρωποι μέσα σε λίγα χρόνια. Με τόσους πολλούς ανθρώπους να ασκούν Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα, τις τρεις θεμελιώδεις αρχές του Φάλουν Ντάφα, η κοινωνία της Κίνας άρχισε να αλλάζει προς το καλύτερο.

Το 1999 όμως, για να ανακόψει την ραγδαία διάδοση της εξάσκησης, το κινεζικό καθεστώς ξεκίνησε να τη διώκει. Όλα τα έργα είναι εμπνευσμένα από αληθινές εμπειρίες ασκουμένων, ενώ ακόμη και τα πιο «σκληρά» από αυτά εκπέμπουν φως, λεπτότητα, πνευματικότητα και έναν σπάνιο πλούτο συναισθημάτων.

Η τεχνοτροπία των έργων είναι νέο-αναγεννησιακή, ενώ η υψηλή τέχνη και η θεματολογία τους αντανακλά το ενάρετο μονοπάτι των καλλιτεχνών και την ομορφιά της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου.

Είναι μια έκθεση επίκαιρη και συγκλονιστική που κάνει έκκληση να σταματήσει η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.