Industrial Gas Museum Shop – Τhe Book Lab: «Μια φορά και έναν καιρό ήταν το βιβλίο»

Book Lab

Ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαδρομή της γραφής και του βιβλίου από την προϊστορική εποχή μέχρι σήμερα

Το Industrial Gas Museum Shop του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάζει το δικό του Book Lab και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 11.00, στο πρώτο book event της χρονιάς.

Μέσα από ένα μοναδικό διαδραστικό εργαστήριο μαθαίνουμε για τα στάδια δημιουργίας του βιβλίου και φτιάχνουμε το δικό μας βιβλίο.

Η Μαργαρίτα Κωτσίνη από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κάνει μία ιστορική αναδρομή για το βιβλίο, από τις βραχογραφίες στην περγαμηνή, από τον πάπυρο στο χαρτί και την τυπογραφία και μας παρακινεί να φτιάξουμε κι εμείς ένα βιβλίο.

Με φαντασία και με φράσεις από το «Αν θες να πας ταξίδι στο φεγγάρι», οι μικροί φίλοι γράφουν και εικονογραφούν τη δική τους ιστορία. Τοποθετώντας κείμενο και εικόνες σε προσχεδιασμένα φύλλα, χρησιμοποιώντας αρχιγράμματα, κοπτικά και διαφορετικής ποιότητας χαρτιά γίνονται οι ίδιοι συγγραφείς, εικονογράφοι, σελιδοποιοί και τελικά εκδότες. Φυσικά, τα παιδιά μπορούν στο τέλος του εργαστηρίου να πάρουν μαζί τους τα δικά τους βιβλία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.