Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει για πρώτη φορά πολλαπλά του καλλιτέχνη Γιάννη Βαρελά. Ο Γιάννης Βαρελάς έχει δημιουργήσει δυο σειρές αριθμημένων έργων τέχνης, σε 10 και 100 αντίτυπα αντίστοιχα. Το κάθε πολλαπλό έργο είναι επιπλέον επεξεργασμένο με το χέρι του καλλιτέχνη (σχέδιο, κολάζ, μικτή τεχνική), έτσι ώστε να είναι μοναδικό. Η τιμή των έργων της σειράς των 100 αντιτύπων είναι 250 ευρώ για τα 20 πρώτα. Η τιμή των έργων της σειράς με τα 10 αντίτυπα είναι 1.200 ευρώ.

Έχει επιλέξει να τοποθετήσει στον πυρήνα της καινούργιας αυτής σειράς έργων, δυο από τις βασικές φιγούρες της τελευταίας του ατομικής έκθεσης, ‘The Oblong Box’, που παρουσιάστηκε στην Kunsthalle Athena.

Παράλληλα στην έκθεση παρουσιάζεται και μια σειρά limited edition επίπλων του Γιάννη Βαρελά σε δώδεκα αριθμημένα κομμάτια. Τα έπιπλα του Γιάννη Βαρελά είναι επηρεασμένα μορφολογικά από την σειρά έργων του “Blue Soldier Opera Costume”. Οι αναφορές τους πηγάζουν από την αισθητική του κινήματος memphis καθώς επίσης από τα σκηνικά ταινιών της δεκαετίας του 70, κυρίως ανεξάρτητων παραγωγών από την Καλιφόρνια.

Ο Γιάννης Βαρελάς γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και ζει και εργάζεται μεταξύ Βιέννης και Αθήνας. Είναι απόφοιτος του Royal College of Art, στο Λονδίνο. Το 2007 συμμετείχε στην 1η Μπιενάλε της Αθήνας “Destroy Athens” σε επιμέλεια Ξένιας Καλπακτζόγλου, Poka Yio και Αυγουστίνου Ζενάκου. Το 2008 συμμετείχε με τέσσερα έργα μεγάλων διαστάσεων στην Μπιενάλε της Νέας Ορλεάνης που επιμελήθηκε ο Dan Cameron. Το 2009 έργα του συμπεριλήφθηκαν στην έκθεση Skin Fruit: Selections from The Dakis Joannou Collection, σε επιμέλεια Jeff Koons, στο New Museum της Νέας Υόρκης και στην έκθεση Lebt und arbeitet in Wien III: Stars in a Plastic Bag, στην Kunsthalle Wien, σε επιμέλεια Ξένιας Καλπακτζόγλου, Raphaela Platow, Olga Sviblova και Angela Stief στη Βιέννη. To Δεκέμβριου του 2010 συμμετείχει στην Μπιενάλε του Καΐρου. Ο Βαρελάς ήταν υποψήφιος για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ 2011, η έκθεση του οποίου φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Την ερχόμενη άνοιξη ατομική έκθεση του θα φιλοξενήσει το Contemporary Arts Center στο Cincinatti του Οχάιο. Επίσης το 2012 ο Γιάννης Βαρελάς θα συμμετάσχει στην έκθεση The Power of Paper με έργα από την συλλογή του Charles Saatchi, στην γκαλερί Saatchi του Λονδίνου.