Οι The Callas, για πρώτη φορά στη δεκάχρονη πορεία τους, παρουσιάζουν live ένα ακουστικό set, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο Kookoo Live Music Bar.

Ένα ψυχεδελικό dark pop show που θα πλαισιώνεται από τα γυναικεία φωνητικά των Callasettes και τη χορευτική performance της Αγνής Παπαδέλη. Θα παίξουν τραγούδια από το τελευταίο τους album «Am I Vertical?» σε μια γυμνή, minimal εκδοχή, καθώς και παλιότερο υλικό σε νέα ενορχήστρωση και εκτέλεση.

Οι Callas αποτελούν την βασική μονάδα παραγωγής του καλλιτεχνικού εργοστασίου που έχουν δημιουργήσει, εδώ και πάνω από μία δεκαετία, ο Λάκης και ο Άρης Ιωνάς. Απόφοιτοι του Chelsea College of Art, έχουν εκθέσει τη δουλειά τους σε μέρη όπως το Palais de Tokyo (Παρίσι) και τη Business Gallery (Νέα Υόρκη), καθώς και σε πολλούς άλλους χώρους στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ενώ το 2013 ολοκλήρωσαν την πρώτη τους ταινία «Lustlands» (HAOS Film).

Η μπάντα, αποτελούμενη από τον Άρη (κιθάρα, φωνητικά), τον Λάκη (μπάσο, φωνητικά), τη Χρυσάνθη (κιθάρα, φωνητικά) και τη Μαριλένα (drums), παρουσίασε το νέο της album, «Am I Vertical?», σε παραγωγή του Jim Sclavunos (Nick Cave and the Bad Seeds, Grinderman, Sonic Youth, Lydia Lunch, The Cramps), τον Νοέμβριο του 2013. Οι Callas είναι ολοκληρωμένοι καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές, καθώς και μουσικοί, οπότε ήταν πολύ σημαντικό να κρατήσουμε στο προσκήνιο αυτή την καλλιτεχνική πλευρά της μπάντας μ’ έναν τρόπο που να ισορροπεί με τις εμπνευσμένες, ψυχωμένες και ωμές εκτελέσεις των κομματιών τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί σε διάφορα μέρη σε ολόκληρη την Ευρώπη: Λονδίνο, Βερολίνο, Αμβούργο, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Άμστερνταμ, παίζοντας σε κάθε είδους μέρη, από festivals μέχρι εκκλησίες και διαμερίσματα. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως οι Grinderman, The Wedding Present, Au Revoir Simone, You Say Party! We Say Die!, Stereo Total, The Victorian English Gentlemen’s Club, Television Personalities.