“The Children” της Lucy Kirkwood για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Με έμπνευση από την έκρηξη του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα το 2011

Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται και το ισχυρό τσουνάμι κάνει την θάλασσα να μοιάζει με «γάλα που βράζει». Όλα ξεκινούν με την απρόσμενη άφιξη της Ρόουζ (Πέγκυ Σταθακοπούλου) στο απομονωμένο εξοχικό της Χέϊζελ (Ρένια Λουϊζίδου) και του Ρόμπιν (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Εκεί το ζευγάρι έχει καταφύγει μετά την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου της περιοχής κοντά στην οποία βρισκόταν η κύρια στέγη τους. Οι δυο τους παλεύουν πλέον να συνεχίσουν την ζωή τους κάνοντας γιόγκα, προσευχές… αλλά και με πολλές ελλείψεις βασικών παροχών. Οι διακοπές ρεύματος διαδέχονται η μία την άλλη ενώ το νερό της βρύσης είναι μολυσμένο από την ραδιενέργεια. Η αινιγματική Ρόουζ λοιπόν αφού αναμοχλεύσει το κοινό παρελθόν των τριών επιστημόνων και φίλων καταλήγει σε μια τρομακτική πρόταση. Θα γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή; Και πώς θα αντιδράσουν οι ήρωες στο φοβερό άκουσμά της; Πώς σηκώνει καθένας στους ώμους του το βάρος της ευθύνης απέναντι στα «παιδιά» και τι είναι διατεθειμένος να πράξει γι’ αυτό;

«Όταν άκουσα την αληθινή ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Φουκουσίμα το 2011, μια φωτιά άναψε στο μυαλό μου! Μετά από αυτό το γεγονός οι ιδέες για το έργο γεννήθηκαν πολύ γρήγορα. Το “Children” μιλάει για ανθρώπους που διανύουν μικρές αποστάσεις, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια»

Συντελεστές

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νικορέστης Χανιωτάκης
ΑΠΟΔΟΣΗ: Γιωργής Τσουρής
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Λευτέρης Παυλόπουλος
ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιάννης Μουρίκης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αρετή Μουστάκα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μακή Μαρσεϊγ / Γιωργής Τσουρής
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ/ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΩΝ: Γιάννης Μαθές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αγγελική Κοκκοβέ

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά):

Ρένια Λουϊζίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Πέγκυ Σταθακοπούλου

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

14 €
- 18 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

44 Απαντήσεις

  1. Πολυ καλη παράσταση με δυνατές ερμηνείες απο έμπειρους ηθοποιούς. Ενα πολυ πλουσιο κείμενο που σου αφηνει μια πικρα αλλα και ενα χαμογελο στο τελος . Ευχαριστες χιουμοριστικες νοτες σε ολη την εκταση του εργου εδιναν αυτο που ελειπε για να δεσει η συνταγη μιας πετυχημενης παραστασης. Ευχαριστουμε πολυ για τις προσκλησεις .

  2. Ευχαριστούμε για την δυνατοτητα που μας δινεται να δούμε αυτή την παράσταση!!! Θα με ενδιέφερε για το Σάββτο απογευματινή ή βραδυνη παράσταση. Σας ευχαριστώ και πάλι

  3. Και οι τρεις ηθοποιοί έπαιξαν το ρόλο τους καταπληκτικά. Συγχαρητήρια!
    Το σενάριο ήταν βαρύ και καταθλιπτικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.