Οι ”The Circle Orchestra” live στο FAUST σε ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη

The Circle Orchestra live

Από τα πρώτα κομμάτια του δεξιοτέχνη του μπουζουκιού μέχρι τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα

Ύστερα από τη sold out εμφάνισή τους τον περασμένο Οκτώβρη, οι The Circle Orchestra επιστρέφουν στο FAUST Bar-Theatre-Arts για μία εμφάνιση την Πέμπτη 9 Μαΐου, στις 9:30 το βράδυ.

Η ορχήστρα του κύκλου πρόκειται να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού, τον Μανώλη Χιώτη και στο εύρος του έργου του.

Το αφιέρωμα ξεκινά με τα πρώτα κομμάτια του αξεπέραστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και κορυφώνεται με τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα. Το πρόγραμμα έχει διακυμάνσεις από αργά τραγούδια μέχρι ρούμπες, σάλσα, λάτιν, swing, κλπ.

Λίγα λόγια για τους ”The Circle Orchestra”

Ένας κύκλος μουσικών και φίλων που τους συνδέει η αγάπη τους για το ρεμπέτικο, ένα μουσικό είδος που άκμασε στην Ελλάδα από τις αρχές του 20ου αιώνα ως το 1955, αλλά παραμένει ακόμη ζωντανό και εξακολουθεί να ακούγεται σε όλη τη χώρα.

Ο στόχος της ορχήστρας είναι να μεγαλώσει και να διευρυνθεί σε έναν μεγαλύτερο κύκλο μουσικών που μοιράζονται την αγάπη, όχι μόνο για το ρεμπέτικο, αλλά και για γειτονικές κουλτούρες, όπως η τουρκική και η αρμένικη μουσική, αλλά και για τη τζαζ, το χιπ χοπ, και άλλα δυτικά είδη. Η ορχήστρα επιδιώκει να φέρει σε επαφή μουσικούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να διαδώσει το μποέμικο άρωμα αυτής της μουσικής, αναμιγνύοντας τη με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς, ώστε να συνεχιστεί το ταξίδι σε νέους και άγνωστους προορισμούς.

Δίχως όρια και σύνορα, έχοντας μέλη με ελληνικές, τούρκικες, αρμένικες, αμερικανικές και γαλλικές καταβολές, σχηματίζοντας κύκλους παράλληλους με κοινό έδαφος, βίους παράλληλους, με παρόμοιες ευαισθησίες και μουσικές στο κέντρο.

Ο πρώτος κύκλος συναυλιών έγινε τον Απρίλιο του 2018 στο Παρίσι και το Ρότερνταμ. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν στην Αμοργό. Δύο μήνες αργότερα επέστρεψαν στην Ελλάδα για να παίξουν σε Αθήνα, Πύργο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη. Τον Φεβρουάριο του 2019 έκαναν εμφανίσεις σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Ρότερνταμ, και το ταξίδι συνεχίζεται.

Συντελεστές

Οι «The Circle Orchestra» είναι οι:
Βανέσα Κουρτέση: Φωνή
Θάνος Μπούρης: Μπουζούκι / Φωνή
Ezgi Sevgi Can: Κλαρινέτο / Φωνή
Σωτήρης Λέτσιος: Κιθάρα / Φωνή
Πάνος Δημάκης: Μπουζούκι / Φωνή
Shushan Kerovpyan: Κοντραμπάσο / Φωνή
Ela Nuroglu: Κρουστά / Φωνή

Διοργάνωση: Πλανώδειο

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.