The Collection: Το καλλιτεχνικό σαλόνι του Christian Schmid

Καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και ηλικία, από ακαδημαϊκούς έως αυτοδίδακτους, συνθέτουν τη συλλογή του Schmid

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα έργα της συλλογής του εικαστικού, γκαλερίστα και συλλέκτη Christian Schmid μέσα από την έκθεση The Collection. Ο Schmid, που εδρεύει στην Καρλσρούη της Γερμανίας, έχει καταφέρει τις  τελευταίες δύο δεκαετίες να συγκεντρώσει 60 έργα καλλιτεχνών από την Καρλσρούη, την Κολονία, το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Βιέννη, τη Ζυρίχη, την Αθήνα και τη Βοστόνη, κυρίως με την ανταλλαγή δικών του έργων με άλλους καλλιτέχνες καθώς και με την αγορά ορισμένων εξ’ αυτών.

Η θέση του Christian Schmid ως καλλιτέχνη και επιμελητή στην Καρλσρούη, του έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να συναντήσει και να γνωρίσει την καλλιτεχνική σκηνή της πόλης του σε όλο της το φάσμα, από τις εμπορικές γκαλερί έως τους ανεξάρτητους χώρους τέχνης και αυτό αντικατοπτρίζεται στα έργα που έχει συλλέξει.

Η συλλογή αποτελείται κυρίως από μικρά σχέδια, έργα ζωγραφικής, φωτογραφία και εγκαυστική, γλυπτά και έργα κεραμικής καθώς και μικρές εγκαταστάσεις. Καλλιτέχνες με διαφορετικό υπόβαθρο και ηλικία, από ακαδημαϊκούς έως κάποιους αυτοδίδακτους, αποτελούν τον πλούτο και την ομορφιά αυτής της συλλογής,  κάτι που γίνεται ακόμα πιο έκδηλο με τον τρόπο της παρουσίασής της. Σαν ένα καλλιτεχνικό σαλόνι μιας άλλης εποχής τα έργα καλύπτουν τους τοίχους, δημιουργώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα συνομιλία που μπορούν οι επισκέπτες της έκθεσης The Collection να ανακαλύψουν και να απολαύσουν στις δύο εβδομάδες που αυτή θα διαρκέσει στην Αθήνα.

Συμμετέχοντες: Enrico Bach, Belarmino Barros, Adrian Peters, Daniel T. Braun, Barbara Denzler, Andreas Friedrich, Jean-Michel Dejasmin, Frank Frede, Peter Gather, Simone van gen Hassend, Inga Holst, Joachim Hirling, Christof Hierholzer, Indra, Stefan Kunze, Alexander Krause, Seol Kwon, Marco Leube, Dieter Paul, Jonathan Pornin, Heiko Peifer, Silke Reeh, Nemanja Sarbajic, Christian Schmid, Matthias Schleifer, Oliver Schuß, Dorothee Simons, Evelyn Taylor-Kopp, Irek Tybel, Mike Überall, Katharina Wolle, Hagen Wundbach  ( Karlsruhe); Christa Füllbier, Tine Schumann, Anna Staffel, Heiko Sievers, (Berlin); Alexander Mayer, Carola Deye ( Hamburg); Michael Schreiner, Christian Aberle, Victoria Bell, Lutz Fezer, Adi Meier-Grolman, Andreas Keil , Inge Schmitt, Jürgen Tetzlaff, Ulrich Wellmann ( Cologne); Thomas Kaminsky ( Vienna); Jorg Baier ( Brussels); Irini Karayannopoulou, Dimitrios Chalatsis (Athens); and Wilhelm Neusser (Boston). http://www.auf-der-suche-nach-colorado.de/showroom.html

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των δυο εικαστικών, Mary Cox και Παναγιώτη Βούλγαρη | www.fokianou247.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.