The Dream Series: In the Eyes of God – Ολονυχτία

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

50 διανυκτερεύοντες θεατές-πρωταγωνιστές, καλούνται να εγκαθιδρύσουν μια βαθιά ανθρώπινη επαφή μέσα από την τέχνη

Μια παράσταση-ολονυχτία στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σηματοδοτεί τη σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φώς, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, την θεατρική πράξη με την φαντασία, με θέμα: «Πώς μας βλέπει ο Θεός; Τι νομίζουμε ότι πιστεύει για εμάς;».

Οι 50 διανυκτερεύοντες θεατές-πρωταγωνιστές, καλούνται να αλληλεπιδράσουν και να εγκαθιδρύσουν μια βαθιά ανθρώπινη επαφή μέσα από την τέχνη για μια ολόκληρη νύχτα. Με συνοδοιπόρο την Αποστολία Παπαδαμάκη, την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη και τον Θοδωρή Χιώτη (φωνή-κιθάρα) θα μοιραστούν την εμπειρία του ύπνου πάνω στη θεατρική σκηνή σε ένα υπερβατικό δικό τους δημιούργημα, από το βράδυ έως το πρωί , ενώ 200 επισκέπτες – θεατές θα τους συναντήσουν και θα διαδράσουν μαζί τους, για μία ώρα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Τα πάντα μέσα στο Σύμπαν είναι Ένα, μια απέραντη ενιαία και αδιαίρετη ενότητα. Μέσα σε αυτή την ενότητα χάνονται οι έννοιες «άτομο» και «εγώ». Τι ρόλο παίζει η πίστη στον παραπάνω συλλογισμό, που τελευταία αποδείχτηκε και επιστημονικά; Ο Πειραιάς υπήρξε από παλιά ένας τόπος συνάντησης Ανατολής και Δύσης. Οι δύο πόλοι σκέψης, αυτός του Δυτικού πολιτισμού και εκείνος της Ανατολικής φιλοσοφίας, θα λειτουργήσουν σε ένα ενιαίο επίπεδο συλλογιστικής.

Η παράσταση θα ξεκινήσει με τους θεατές/πρωταγωνιστές σε ξεχωριστά πνευματικά πεδία. Ζητούμενο είναι να ολοκληρωθεί με έναν τρόπο με την συνάντηση όλων είτε αυτή είναι πνευματική, διανοητική, συναισθηματική αλλά σίγουρα θα είναι σκηνική. Στόχος η αλληλεπίδραση μεταξύ τους, η αναθεώρηση του κόσμου τους, η έννοια του Όλου, της αποδοχής, της μη λεκτικής επικοινωνίας, της βαθιάς ανθρώπινης επαφής μέσα από την τέχνη σε ένα υπερβατικό δικό τους δημιούργημα.

Συντελεστές

Concept-Σκηνοθεσια: Αποστολία Παπαδαμακη

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Τρύφων Κουτσουρέλης

Ινδικο αρμόνιο, Κιθάρα, Φωνή: Ανταράτμα Θοδωρής Χιώτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Κυρμιζάκη

Διεύθυνση Παραγωγής: Μανόλης Σάρδης

Βίντεο: Θανάσης ΠαπαναγιώτουThe vip photographers

Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα

Συμμετέχουν παιδιά από το Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Πειραιά)

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.