Οι The Dream Syndicate live στο Fuzz Club

The Dream Syndicate

Για μία βραδιά αυθεντικού rock'n'roll 

Οι θρυλικοί The Dream Syndicate επιστρέφουν στην Αθήνα. Οι Steve Wynn, Dennis Duck, Mark Walton και Jason Victor θα ξαναβρεθούν στη σκηνή του Fuzz Live Music Club το Σάββατο 26 Oκτωβρίου, για μία βραδιά αυθεντικού rock’n’roll όπως μόνο αυτοί γνωρίζουν. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Dustbowl.

Ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της αμερικανικής alternative σκηνής, με μία μοναδική σχέση με το ελληνικό κοινό, οι Dream Syndicate συνεχίζουνoυν να κοιτάζουν μπροστά, κυκλοφορώντας πριν λίγες μέρες ακόμα έναν εξαιρετικό δίσκο. Το “These Times” διαδέχεται το θρίαμβο του “How Did I Find Myself Here?”, αποδεικνύοντας το ακριβώς αντίθετο της ρήσης «κανένα reunion δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στην πρώτη περίοδο μιας μπάντας.»

Οι Dream Syndicate, από το 1982 έως το 1988, παρέδωσαν αριστουργήματα όπως τα “The Days of Wine and Roses” και “Medicine Show”, αλλά πλέον το τωρινό σχήμα, που γεννήθηκε το 2012, μετράει ήδη περισσότερα χρόνια πορείας. «Ο προηγούμενος δίσκος μας θύμισε ποιοι είμαστε και τι κάναμε αλλά μας πήγε και σε νέα μέρη που δεν είχαμε ξαναπάει» δηλώνει ο ηγέτης τους, Steve Wynn.

Η τετράδα, με την πολύτιμη συνδρομή του Chris Cacavas, ξανασυστήθηκε στους παλιούς πιστούς και έγινε γνωστή σε νέους ακροατές μέσα από αδιάκοπες περιοδείες και ηχογραφώντας νέο υλικό, χωρίς κανέναν φόβο, καμία πίεση και με πλήρη ελευθερία. Το “These Times” ακούγεται σαν η νυχτερινή εκδοχή τους, σε σχέση με το πιο φωτεινό “How Did I Find…”, ένα μεταμεσονύκτιο ραδιόφωνο με τα μέλη της μπάντας να επιλέγουν τραγούδια κατάλληλα για την ώρα – μόνο που στην περίπτωσή τους τα έχουν γράψει κιόλας. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι ίδιοι, “Radio DS 2019”!

Mια μικρή αναδρομή

Όπως συνέβη με πολλές άλλες μπάντες – και λοιπές εμπρηστικές κατασκευές – η ιστορία των Dream Syndicate ξεκίνησε σε ένα υπόγειο. Στα τέλη του 1981, οι Steve Wynn (κιθάρα, φωνητικά), Dennis Duck (drums), Karl Precoda (κιθάρα) και Kendra Smith (μπάσο) ανακάλυψαν ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί έναν ήχο που χρωστούσε πολλά στο παρελθόν αλλά δεν έμοιαζε με τίποτα άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια, γεμάτα feedback, drone και ψυχεδελικά ξεσπάσματα, βασισμένα σε μερικές φτηνές κιθάρες που συνδέονταν με σπασμένους ενισχυτές. Ψυχεδελική garage μουσική, έξω από την επικρατούσα μόδα της εποχής.

Το ιστορικό ντεμπούτο “The Days Of Wine And Roses” ηχογραφήθηκε σε τρία συνεχόμενα sessions που ξεκινούσαν τα μεσάνυχτα και διαρκούσαν έως τις 8 το πρωί. Η αδρεναλίνη, το πρόχειρο φαγητό και, κυρίως, η πίστη πως φτιάχνουν το album που πάντοτε ονειρεύονταν να κάνουν τους οδήγησε στη δημιουργία ενός εμβληματικού δίσκου που μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να μνημονεύεται ως ένας από τους καλύτερους και επιδραστικότερους στη σύγχρονη ιστορία της αμερικανικής rock’n’roll σκηνής.

Μετά από μία μεγάλη περιοδεία, η Kendra Smith αποχώρησε από τη μπάντα. Με τον Dave Provost στο μπάσο, οι Dream Syndicate, αφού περιόδευσαν αρχικά με τους U2 και στη συνέχεια με τους REM, παρουσίασαν το εξαιρετικό 2ο album τους, “Medicine Show”, τον Μάιο του 1984.

Ο Mark Walton πήρε στη συνέχεια τη θέση του Provost, ενώ ο Paul B. Cutler αντικατέστησε τον Precoda στην κιθάρα. Με αυτή τη σύνθεση, η μπάντα μπήκε σε μία σταθερή πορεία, κυκλοφορώντας δύο ακόμα (σπουδαία) albums, τα “Out Of The Grey” (1986) και “Ghost Stories” (1988).

Παρά το γεγονός πως το κοινό τους μεγάλωνε όλο και περισσότερο, όπως και η εμπορική τους απήχηση, το συγκρότημα διαλύθηκε στα τέλη του 1988, δίνοντας μάλιστα ένα από τα τελευταία live του στο Ρόδον, στην Αθήνα.

Το 2017 κυκλοφόρησε το “How Did I Find Myself Here?” με τρομερές κριτικές και μια απόλυτα πετυχημένη περιοδεία που τους έφερε και στην Αθήνα!

Οι Dustbowl δημιουργήθηκαν το 2006 στην Αθήνα και έγιναν γνωστοί για το ιδιότυπο κιθαριστικό σύμπλεγμα που οι ίδιοι ονομάζουν “Mother Earth Rock Music”. Έχοντας στο ενεργητικό τους albums σαν το εξαιρετικό “Goin’ Down” και το επιβλητικό “The Great Fandango” και πολλές ζωντανές εμφανίσεις, όπως εκείνη και πάλι με τους Dream Syndicate (το 2017 στο Fuzz), ετοιμάζονται να γιορτάσουν την κυκλοφορία του 4ουalbum τους, “The Story of Mr. Dandy Gasoline” (Labyrinth of Thoughts Records), στο οποίο συμμετέχει ο Chris Cacavas (Green On Red), ταυτόχρονα με το κλείσιμο της πανευρωπαϊκής περιοδείας των αμερικανών φίλων τους.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

20 €
- 23 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.