Η έκθεση του Τάσου Βρεττού, με τίτλο “The Hole Argument” εντάσσεται στην ειδική θεματική του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ως μια συνδυαστική διάπλευση στην εκτεταμένη θεματική της τρύπας.Το “Hole Argument” εντοπίστηκε από τον Albert Einstein το 1913 ως ένα ‘παράδοξο’, στην πορεία της προσπάθειας του να στοιχειοθετήσει τη θεωρία της σχετικότητας.

Το “παράδοξο’”αυτό, απασχολεί τη σύγχρονη αστροφυσική κατά την έρευνα των ‘μαύρων τρυπών’, των ουράνιων δηλαδή φαινομένων που καταρρακώνουν την δομή του χωροχρόνου και είναι τόσο ακραία που κανένας δεν ξέρει τελικά τι ακριβώς είναι. Η θεματική της τρύπας έχει πολαπλές αναφορές στην υψηλή και τη χαμηλή κουλτούρα, στη ψυχανάλυση και τη λογοτεχνία, στην επιστημονική φαντασία και τη σεξουαλική εμμονή, στον κινηματογράφο και την αρχιτεκτονική, στου συμβολισμούς του εγκλεισμού και τις αλληγορίες του θανάτου, στις εξερευνήσεις του σώματος και στα πεδία της φιλοσοφίας και της ψηφιακής πραγματικότητας.

Ο Βρεττός, μαζί με μια ομάδα φίλων και συνομιλητών (Νάντια Αργυροπούλου, Βάσια Λύρη, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Γιώργος Τζιρτζιλάκης), επιχειρεί μια σειρά διασταυρούμενων αναγνώσεων αυτό του ασύμμετρου, πληθωρικού υλικού:Ο ίδιος τροφοδοτεί την ομάδα με φωτογραφίες, που λειτουργούν ως δείκτες και κείμενα και η ομάδα απαντά με κείμενα που αποκτούν την θέση εικόνων. Ο διαλογος που προκύπτει έτσι, αναπτύσσεται διακεκομμένα και τυχαία, ενώ η τελική αφήγηση διασχίζει λοξές διαδρομές, όχι πάντα ευανάγνωστες, οι οποίες τείνουν να γίνουν ατελείς.