The Machine in the Ghost” με έργα 18 καλλιτεχνών που εναλλάσσονται στον χώρο του Talc Studio

Στο “The Machine In the Ghost” ζητούμενο είναι η απονοηματοδότηση, η αλλαγή της εγγεγραμμένης λειτουργίας, ό,τι, δηλαδή, ήδη πάντα έκανε, κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει η τέχνη

20 Ιανουαρίου 2022
- 19 Μαρτίου, 2022

Η ομαδική έκθεση ”The Machine in the Ghost” παρουσιάζεται στο Talc Studio από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 19 Μαρτίου. 

«Όσο ζούσε, έπασχε από πλήρη έλλειψη της αίσθησης του πραγματικού… τώρα που πέθανε, δεν είναι πια το φάντασμα που ήταν πριν.» – Χόρχε Λουίς Μπόρχες, TLÖN, UQBAR, ORBIS TERTIUS

Στον κόσμο του Tlön1 δεν υπάρχουν ουσιαστικά. Εκεί τα πράγματα δεν κατονομάζονται αλλά περιγράφονται στη ρηματική τους μορφή, με αφηγηματικό και διόλου μονοσήμαντο τρόπο. Ανθρώπινες και μη οντότητες, φαίνεται να συνυπάρχουν σε μια διαρκή συνθήκη ενός παράξενου συντονισμού.

Το εργαλείο της γλώσσας στον Tlön θα φαινόταν σε εμάς χαλασμένο, και το ίδιο ισχύει εκεί και για τον χώρο. Δεν διανοούνται πως το χωρικό μπορεί και να διαρκεί. Το Σύμπαν, για τους αυτόχθονες του φανταστικού αυτού κόσμου του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, είναι μία σειρά από νοητικές διεργασίες.

Στο δικό μας σύμπαν από την άλλη, τα πράγματα έχουν όνομα, λόγο ύπαρξης και διάρκεια. Είναι χρή­σιμα, αποδοτικά και αξιοποιήσιμα, έως εξαντλήσεως των αξιοποιήσιμων αποθεμάτων. Πρέπει να καταφάσκουμε γιατί μπορούμε, ζώντας σε ένα παρόν πολωμένο από μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία του μέλλοντος.

Έχοντας μετατραπεί σε μηχανές επιδόσεων κινούμε τα γρανάζια της δραστήριας, αποδοτικής υπερ-μηχανής που κατασκευάσαμε προκειμένου να είμαστε ελεύθεροι. Κάπως όπως στις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο, έχουμε την ελευθερία να επιλέξουμε όποιο κλικ θέλουμε, από εκείνα που επέλεξε ο αλγόριθμος της Εταιρείας για εμάς.

Στο “The Machine In the Ghost” ζητούμενο είναι η απονοηματοδότηση, η αλλαγή της εγγεγραμμένης λειτουργίας. Ό,τι, δηλαδή, ήδη πάντα έκανε, κάνει και θα εξακολουθήσει να κάνει η τέχνη.

Η έκθεση ανοίγει στις 20 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, έργα 18 συνολικά καλλιτεχνών θα εναλλάσσονται στον χώρο του Talc Studio, δημιουργώντας συνεχώς νέους τόπους.

Συντελεστές

Συμμετέχουν: Αντώνης Αντωνίου (20/1- 5 /2), Απόλλωνας Γλύκας (2/2 – 19/2), Οδυσσέας Γλύκας (23/2 – 12/3), Δημήτρης Εφέογλου (2/2 – 19/2), Locu & Ruth (16/2 – 5/3), Nαταλία Μαντά (9/2 – 26/2), Πάνος Ματθαίου, Σωτήρης Μπατζιάνας (23/2 – 12/3), Φωτεινή Παλπάνα (20/1 – 5/2), Βασιλική Παναγιωτοπούλου (20/1- 29/1), Μαρία Παπαποστόλου (20/1 – 5/2), Περικλής Πραβήτας (2 /3 – 19/3), Κωνσταντίνος Σωτηρίου (2 /3 – 19/3), Ερατώ Ταγαρίδη (2 /3 – 19/3),  Eύα Τσαγκαράκη (2 /3 – 19/3), Μάριος Χατζηπροκοπίου (19/3), Γιάννης Χειμωνάκης (9/2- 26/2)

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Έναρξη: Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, 16:00 – 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 20 Iανουαρίου – 19 Μαρτίου 2022
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 16:00 – 20:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Kλεισθένους 3, Ψυρρή (3ος όροφος)

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.