Ρυθμικές, upbeat motorik συμβολές και θορυβώδεις spaced out ηχητικές επαλληλίες, στον ρυθμό μακρινών psychedelic rock κυματισμών: οι Λονδρέζοι The Oscillation, σε ακριβή συντονισμό με τις μουσικές τους πηγές, εκπέμπουν τις neo-kraut/psych rock ελεγείες τους συνοψίζοντας στον ήχο τους το pop kosmische μουσικό πρότυπο της νέας δεκαετίας.

Οι The Oscillation πήραν σάρκα και οστά όταν ο Demian Castellano (μουσικός παραγωγός και στενός συνεργάτης των Chrome Hoof) αποφάσισε να προτείνει την προσωπική του εκδοχή πάνω στον σύγχρονο psychedelic rock ήχο. Δένοντας την ρυθμική kraut rock εμμονή και τη νοσταλγική ψυχεδέλεια με dance μπασσιστικά hooks και electronica χρωματισμούς, το ντεμπούτο τους “Out of Phase” (2007) ξάφνιασε τους απανταχού απροετοίμαστους neo-psych οπαδούς, κάνοντας τους να μιλάνε για ένα σύγχρονο classic. Με τους επόμενους δίσκους του “Veils” (2011) και “From Tomorrow” (2013) να εκπέμπουν τον δημιουργικό παλμό του δυνατότερα από ποτέ, ο Castellano συνεχίζει να διατρέχει τον ψυχεδελικό ήχο των τελευταίων δεκαετιών με φλογερή φιλοδοξία. Οι μουσικοί του παλμοί βρίσκουν απάντηση στους 70s droned-out garage κιθαρισμούς, στα Silver Apples space electronics, στην Loop καυστικότητα και στην Death In Vegas αναθεώρηση, συνθέτοντας το psych rock επιστέγασμα μιας διαχρονικής πορείας με αφετηρία την Can ρευστότητα και τέρμα την Madchester pop ευφορία.

Μαζί τους στη συναυλία της Αθήνας οι Barbara’s Straight Son, το αθηναϊκό κουαρτέτο που από το 2004 επιδίδεται ακούραστο σε ανήσυχες εξερευνήσεις των noise και breakcore σχημάτων. Με πολυάριθμες εμφανίσεις στις πλάτες τους, με το ντεμπούτο του 2008 “Randomness Is Not Easy To Achieve” αλλά και με τη φρέσκια δεύτερή τους κυκλοφορία “A Memoir of Kilgore Trout” στα μπαγκάζια τους, καλούνται για ακόμη μια φορά να μας συναρπάσουν με τους ιδιοσυγκρασιακούς ηλεκτρονικούς πειραματισμούς τους.