Η Λία Χαράκη, από τις πιο σημαντικές και δραστήριες καλλιτεχνικές φωνές της Κύπρου, φέρνει στην Αθήνα το The Performance Shop. Πρόκειται για ένα pop-up κατάστημα που θα λειτουργεί σε εμπορικό δρόμο της Αθήνας για ένα μήνα με ωράριο καταστημάτων, αλλά και με βραδινές παραστάσεις.

Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018

Οι θεατές/περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν, να συμμετέχουν ή ακόμα και να παραγγείλουν μια καλλιτεχνική παράσταση. Έμπνευση και δημιουργία της Λίας Χαράκη και των συνεργατών της, το The Performance Shop άνοιξε για πρώτη φορά στη Λευκωσία το 2014 (Pop-Up Festival / NiMAC), ενώ το 2016 επιλέχτηκε από το European Dancehouse Network (EDN) ως μια από τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη για να έρθει σε επαφή ο χορός με διαφορετικά είδη κοινού.

The performance shop

Το πρόγραμμα αποτελείται από έργα καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θα επιλεγούν από την πενταμελή καλλιτεχνική επιτροπή του «καταστήματος» μετά από ανοιχτή πρόσκληση. Οι παραστάσεις του «καταστήματος» θα χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες: οn display (στη βιτρίνα), συμμετοχικές παραστάσεις (που θα μπορεί ο περαστικός να διαλέξει από τον κατάλογο), έργα για μικρό χώρο και περιορισμένο αριθμό θεατών, καθώς και εργαστήρια διαφόρων μεθοδολογιών δημιουργίας των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών. Θα συμπεριληφθούν και δύο έργα της Λίας Χαράκη που παρουσιάστηκαν στο The Performance Shop 2015: Ο ενεργός θεατής, με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, και SKIN με τους περφόρμερ Αριάννα Μαρκουλίδη και Πέτρο Κονναρή.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παραστάσεις στη βιτρίνα 
Προϊόντα περιποίησης – Ελευθερία Πανούση
Άσκηση δημοκρατίας – Θανάσης Κριτσάκης
De-Faces – Μαρίνα Γκενάντιεβα 
Late Night Impro – Νάντη Γώγουλου 

Συμμετοχικές  
BOOTH – Αντώνης Βαής 
Five steps to save the world – arisandmartha
How to Selfy – Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης
νάνι – Δημήτρης Τσεσμελής
LET ME SERVE YOU – Ιωάννα Γερακίδη & Νεφέλη Καδινοπούλου Αστερίου
Room for Two – Χρήστος Μούχας
Skin – Λία Χαράκη
Ο ενεργός θεατής – Λία Χαράκη
Fantasy Travel – Μάριος Χατζηπροκοπίου
demos – t.a.a.g

Φιλοξενούμενες
Uhrsonate – Άννα Παγκάλου
J[US]T 5 — REDUX – Ana Sánchez-Colberg

Εργαστήριο
Give me an Aaaaaaaaaaaaaaa – Άννα Παγκάλου