“The Shell Game”: Μία όπερα από την ομάδα The Medium Project έρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο

the shell game

Ένα έργο που εξετάζει το αδιέξοδο των σχέσεων των δύο φύλων

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της νέας όπερας «Έντα Γκάμπλερ» των Γιώργου Δούση-Έρις Κύργια στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, η ομάδα όπερας The Medium Project παρουσιάζει εκ νέου την όπερά τους “The Shell Game” στο Από Μηχανής Θέατρο από τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ράια Τσακηρίδη, τη μουσική διεύθυνση ο Φώτης Μιχαλάκης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Παύλος Θανόπουλος, τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης, την κίνηση η Κορίνα Κόκκαλη, και τις φωτογραφίες ο Πάτροκλος Σκαφίδας.

«Το “The Shell Game” γράφτηκε ύστερα από απευθείας ανάθεση της ομάδας όπερας The Medium Project το 2015, και πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια χρονιά με επιτυχία στο θέατρο Olvio για 12 παραστάσεις. Ο τίτλος του “The Shell Game” είναι εμπνευσμένος από το τυχερό παιχνίδι του παπά, του οποίου μια εξωτική εκδοχή χρησιμοποιεί κοχύλια και έναν καρπό μπιζελιού ή αρακά. Το έργο εξετάζει με σύγχρονη, ψύχραιμη και με ακρίβεια χειρουργικού νυστεριού ματιά το αδιέξοδο(;) των σχέσεων των δύο φύλων. Και το παρουσιάζει όπως ακριβώς είναι: ως ένα τυχερό παιχνίδι που προσφέρει ψεύτικη ζωντάνια αλλά ταυτόχρονα “μαδάει” την τσέπη και αδειάζει συναισθηματικά τους παίκτες του. Πρόκειται για ένα λυρικό έργο για 2×2 εαυτούς που μονολογούν, συζητώντας.

Η μουσική του έργου αποδίδεται με μια μουσική γλώσσα άμεση, στον απόηχο της λυρικότητας του ύστερου Ρομαντισμού, αλλά και του ρυθμικού πλούτου του ευρύτερου χώρου της jazz μουσικής. Λιτή και διαυγής, αλλά συνάμα δυναμική, ενθουσιώδης και παρορμητική, η μουσική σκιαγραφεί δύο ρόλους από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες: οι εσωτερικές ψυχολογικές διεργασίες που δημιουργεί ο έρωτας, το πάθος, η ζήλεια και το μίσος, η άνοδος και παρακμή των ανθρώπινων σχέσεων εξιστορούνται υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης μουσικής θεώρησης.

Η ομάδας όπερας The Medium Project, για άλλη μια φορά, προ(σ)καλεί το κοινό της στο βίωμα μιας μοναδικής ολοκληρωμένης εμπειρίας. Κοινό και συντελεστές δημιουργούν χώρο για να ζήσουν όλοι μαζί…την όπερα αλλιώς!»

Συντελεστές

Μουσική: Γιώργος Δούσης
Λιμπρέτο: Έρι Κύργια
Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη
Μουσική διεύθυνση: Φώτης Μιχαλάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης
Κίνηση: Κορίνα Κόκκαλη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Μετάφραση λιμπρέτου: Παναγιώτης Μπουμπουράκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Ιωσηφίδου
Βοηθός παραγωγής: Σίλια Κόη
Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος, Μαρία Μυλαράκη

Διανομή
Α’ Γυναίκα: Αμάντα Κριτσωτάκη
Β’ Γυναίκα: Σοφία Παπαδημητροπούλου
Α’ Άνδρας: Στρατής Στηλ
Β’ Άνδρας: Μιχάλης Ψύρρας

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.