The Sound of the City

Ακυρώνεται τo «The Sound of The City Festival Vol. 1

To «The Sound of The City Festival Vol. 1», που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων Στίχοιμα και Ψυχοδράμα07 και των καλλιτεχνών UnknownArtist και Erga Omnes δε θα πραγματοποιηθεί για λόγους ανεξάρτητους από τη θέληση των συγκροτημάτων.

H πόλη έχει φωνή. Η πόλη αναπνέει. Η πόλη ακούγεται και χωρίς τεχνικά πρόσθετα. Χωρίς να πρέπει να της φορέσουν με το ζόρι μικρόφωνο στο πέτο.

Ένα διαφορετικό όσο και «απαραίτητο» φεστιβάλ διοργανώνει την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών. Το The Sound of the City δεν είναι άλλο ένα event για την urban culture, δεν είναι μια ακόμη προσπάθεια εκμετάλλευσης της νεανικής δημιουργικότητας και, πάνω απ’ όλα, δεν είναι μια στημένη από τα πάνω εκδήλωση.

Αυτό το φεστιβάλ δημιουργήθηκε για να φέρει τη φωνή μιας ολόκληρης γενιάς για λίγες ώρες στο προσκήνιο. Μιας γενιάς που έχει τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας, αλλά και τις δικές της απαιτήσεις, πολύ μακριά από τις συνηθισμένες κατηγοριοποιήσεις και πολύ κοντά σε ό,τι πιο αυθεντικό στην έκφραση μπορεί κανείς να βρει. Σ’ αυτό το φεστιβάλ σημασία δεν έχει το στιλ και η πόζα, αλλά οι στίχοι και η συνέπεια.

Στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών θα εμφανιστούν δύο underground hip hop συγκροτήματα, οι «Ψυχοδράμα07» και οι «Στίχοιμα», των οποίων οι στίχοι σημάδεψαν και χαρακτήρισαν μια ολόκληρη γενιά. Χωρίς να έχουν κανενός είδους προώθηση από τα μίντια, τα δυο συγκροτήματα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί και δημιουργεί καταστάσεις όπως αυτές το προηγούμενο φθινόπωρο στο Gagarin της Αθήνας.

Ως πρόλογο στην εμφάνιση αυτών των δύο hip hop συγκροτημάτων οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν δύο νέους hip hop καλλιτέχνες με διαφορετικές επιρροές, αλλά με την ίδια σπίθα, τον «UnknownArtist» και τον «Erga Omnes». Ο πρώτος, παρά τη μικρή του ηλικία και μεγαλωμένος με τους στίχους των Stereo Nova, έχει μια ιδιαίτερη φωνή, που εκεί που νομίζεις ότι θα ξεψυχήσει εκρήγνυται, ενώ ο δεύτερος, ένα παιδί του boom bap, εκπροσωπεί Γιάννενα και Θεσσαλονίκη

Τέσσερις καλλιτέχνες, τέσσερα στιγμιότυπα διαφορετικά μα όλα σήμα κατατεθέν της ίδιας γενιάς, έρχονται στη Θεσσαλονίκη σε μία γιορτή ελευθερίας της ζωής και της έκφρασης.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

7 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.