“The Truman Show” για μία προβολή στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο

Truman Show

Ο Αφυπνιστικός Κινηματογράφος ξεκινά τη χρονιά με την πολυβραβευμένη ταινία

Ο Αφυπνιστικός Κινηματογράφος ανοίγει τη νέα χρονιά με την πολυβραβευμένη ταινία “The Truman Show“.

Η προβολή θα γίνει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».

Πρόκειται για μια αμερικανική δραματική κωμωδία παραγωγής 1998, σε σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ και σε σενάριο Άντριου Νίκολ. Πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Κάρεϊ μαζί με τους Εντ Χάρις και Λόρα Λίνεϊ.

Η ταινία αφηγείται τη ζωή του Τρούμαν, ενός άνδρα του οποίου η ζωή μεταδίδεται εν αγνοία του 24 ώρες το εικοσιτετράωρο σε δισεκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο. Το έργο ήταν εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία και έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ, ενώ βραβεύτηκε με 3 Χρυσές Σφαίρες.

Ως μια πρώτη ανάγνωση, το ιδιοφυές αυτό φιλμ είναι μια πεσιμιστική ματιά πάνω στον κόσμο που άγγιζε το τέλος της χιλιετίας. Η εικόνα μιας κοινωνίας αποξενωμένης και ηδονοβλεπτικής, όπου το πιο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου επιτρέπει στα μέλη της να κατασκοπεύουν 24 ώρες τη ζωή όχι ενός χαρακτήρα, αλλά ενός αληθινού ανθρώπου. Ενός κόσμου σε παρακμή, ο οποίος είναι τόσο κενός και αλλοτριωμένος, ώστε να αναδεικνύει σε θέαμα την καταδίκη ενός ανθρώπου που βρίσκεται φυλακισμένος, εν πλήρη άγνοια και παρά τη θέλησή του, σε ένα παραδεισένιο νησάκι που στην ουσία είναι ένα καρτ-ποσταλικό ισόβιο κάτεργο, για να ξεχνά ότι η μοναδική ζωή που έχει είναι αυτή που του προσφέρει η μικρή οθόνη.

Η ταινία αναδεικνύει πολλά άλλα σημαντικά και προφητικά θέματα προβληματισμού, που θα αναλυθούν διεξοδικά, μετά την προβολή, από τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Γιάννη Αυγουστάτο, που θα συντονίσει και τη συζήτηση με τους θεατές.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.