Οι Twilight Sad, έρχονται για πρώτη φορά στην χώρα μας για μια mini-περιοδεία. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται, κατά σειρά, στην Αθήνα (Kookoo Live Music Bar) την Πέμπτη 31/1, στη Λάρισα (Stage) την Παρασκευή 1/2 και στη Θεσσαλονίκη (Γαία Live) το Σάββατο 2/2/13. Τις συναυλίες ανοίγουν η Nalyssa Green, οι Phase και οι Grain of Sense, αντίστοιχα.

Έχοντας στις αποσκευές τους το τρίτο album της μέχρι τώρα πορείας τους, “No One Can Ever Know”, το οποίο κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2012, οι Twilight Sad μας επισκέπτονται ίσως στην καλύτερη στιγμή τους. Από το ξεκίνημά τους, το 2003, έδωσαν το στίγμα τους σαν ένα συγκρότημα που κατορθώνει να συνδυάζει τον indie rock ήχο με ένα κιθαριστικό wall of sound υπόβαθρο, που παραπέμπει στο shoegaze αλλά συχνά περνάει και στην αντίπερα όχθη του noise rock. Με τα φωνητικά του James Graham – με τη χαρακτηριστική σκωτσέζικη προφορά – σε πρώτο πλάνο, να θυμίζουν συχνά τη χροιά των Editors και των Interpol, οι Twilight Sad δημιουργούν μία μελαγχολική, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, και υποβλητική ατμόσφαιρα που στις ζωντανές τους εμφανίσεις εξελίσσεται σε μια εμπειρία γεμάτη ένταση και συναίσθημα, ενώ στο πιο πρόσφατο υλικό τους έχουν προσθέσει πολλά στοιχεία από την ηλεκτρονική μουσική και το krautrock.

Οι ίδιοι, μιλώντας για τη μουσική τους, ξεκίνησαν χαρακτηρίζοντάς την – στο πρώτο album – ως “folk με στρώματα θορύβου”, αναφέροντας συχνά ως επιρροές τους τα ονόματα των Daniel Johnston, Serge Gainsbourg, Phil Spector, Arab Strap, Leonard Cohen. Εν έτει 2012, αναζητούν την έμπνευση και στους Cabaret Voltaire, Magazine, Public Image Ltd, Can, Autechre, Liars.

Η σύνθεση των Twilight Sad:
James Graham: φωνητικά
Andy MacFarlane: κιθάρα, ακορντεόν
Mark Devine: Drums
Συνοδεύονται επί σκηνής από τους:
Johnny Doherty: μπάσο
Brendan Smith: πλήκτρα