The Zoo Athens: Μουσικός Απρίλιος στο Zoo

The Zoo Athens

Ένα μουσικό πρόγραμμα για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου

Κυριακή 14 Απριλίου, 21:00 | Sakis Tsinoukas Quartet

Ο ήχος του group προκύπτει μέσα από την σύζευξη του ακουστικού jazz χρώματος με τεχνικές, όργανα και ήχους δανεισμένους από την ambient και noise ηλεκτρονική παράδοση (synthesizers, εφέ, λούπες, drones) Οι συνθέσεις του γκρουπ είναι βασισμένες σε ανοιχτές και αφαιρετικές φόρμες, με τονικές αλλά και ατονικές μελωδικές γραμμές, ενώ ο αυτοσχεδιασμός ισορροπεί ανάμεσα στη μελωδία και στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών ηχοχρωμάτων.

Το γκρουπ παρουσιάζει νέες συνθέσεις από την καινούργια δουλειά του, που αναμένεται να ηχογραφηθεί σύντομα.

 

Δευτέρα 15 Απριλίου, 21:30 | Dimitri Vasillakis & Sassa Papalamprou “Bits of Ella and Sarah”

Ο Δημήτρης Βασιλάκης, o διεθνούς φήμης βραβευμένος σαξοφωνίστας, συνθέτης και πανεπιστημιακός με εμφανίσεις σε Birdland, Lincoln Center Dizzy’ s, Ronnie Scott’ s, Yale, Smithsonian, που πρόσφατα παρουσίασε την «Τζαζ Δημοκρατία» στον ΟΗΕ για την διεθνή μέρα της τζαζ, στο Democracy Forum των New York Times και στο Singularity Summit Greece ως ερευνητής σε τζαζ και τεχνητή νοημοσύνη,θα βρίσκεται on stage με τη Σάσα Παπαλάμπρου.

Θα παρουσιάσουν ένα αφιέρωμα σε δύο κορυφαίες γυναικείες φωνές τις Ella Fitzgerald and Sarah Vaughan, με τη μοναδική φωνή της Σάσας Παπαλάμπρου και τους εξαιρετικούς μουσικούς Μάνο Σαριδάκη και Γιώργο Πολυχρονάκο.

 

Τρίτη 16 Απριλίου, 21:30 | Standup Comedy at The Zoo

​Το Zoo συνεχίζει τη σειρά standup comedy παραστάσεων και συγκεντρώνει μια all star τετράδα κωμικών που σπάνια μπορείς να πετύχεις στην ίδια παράσταση.

Την Τρίτη 16 Απριλίου, το μαλλιαρό άτι του Θεσσαλικού κάμπου, Θωμάς Ζάμπρας, δημιουργός του επιτυχημένου show «Εγώ γέλασα», ανεβαίνει στη σκηνή για να σας κάνει να κυλιέστε στο πάτωμα.

Εξίσου χαμηλά με το πάτωμα, βρίσκονται άλλοι τρεις γελοίοι τύποι:

Η εκνευριστικά όμορφη για κωμικός, Ήρα Κατσούδα, γνωστή από την hit παράσταση «Χωρίς Γλουτένη», η ντροπή των χίπστερ και επικηρυγμένος από την Κίνα, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, και η φωνή της εκπομπής Shopping Star (που δυστυχώς έχει και φάτσα), Βαγγέλης Χαρισόπουλος.

Τετάρτη 17 Απριλίου, 21:30 | New Bottles Old Wine | Sera Bellos

Το νέο project του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου είναι το New Bottles Old Wine ένα αφιέρωμα στις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές της Jazz.

Αρχίζοντας από την Queen of jazz ELLA FITZGERALD, η επόμενη είναι η Lady Day BILLIE HOLIDAY η NINA SIMONE και τέλος η SARAH VAUGHAN pianist Singer Nick name “Sassy” “the Divine one”.

Πέμπτη 18 Απριλίου, 21:30 | Μαρίνα Βολουδάκη | Αέναοι Παλμοί Μελωδίας Vibrato

Η Μαρίνα Βολουδάκη ερμηνεύει τραγούδια μεγάλων δημιουργών που όλοι μας αγαπήσαμε (Μ. Χατζηδάκης, Μ. Θεοδωράκης, Μ. Λοΐζος, Σ. Ξαρχάκος κ.α.) καθώς και τραγούδια, της προσωπικής της δισκογραφικής διαδρομής, που ξεχώρισαν απ’ το άλμπουμ «ονείρου γέννα» όπως επίσης συνθέσεις άλλων σύγχρονων δημιουργών που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια μαζί τους.

Με το ηχόχρωμα της φωνής της πλαισιωμένη από τις λυρικές νότες του πιάνου του Σάκη Κοντονικολα δίνει την δική της λυτή ερμηνευτική προσέγγιση όπου ο λόγος γίνεται διαυγής και άμεσος. «Οι Αέναοι Παλμοί Μελωδίας Vibrato» έχουν σκοπό να δώσουν και να εμφυσήσουν στο κοινό, την ελευθερία έκφρασης μέσα από την απλότητα παλμού, ήχου και Φωνής.

Μαζί της σε μια μαγική στιγμή η συνθέτις Πηγή Λυκούδη με τον μοναδικό τρόπο υπογραφής της.

Παρασκευή 19 Απριλίου, 22:30  | Η Μαρία Κηλαηδόνη σε μια μοναδική συναυλία

Η Μαρία Κηλαηδόνη εμφανίζεται ζωντανά στη μουσική σκηνή του “THE ΖΟΟ” στις 19 Απριλίου για μια τελευταία συναυλία γεμάτη τρυφερότητα, ευαισθησία και πολύ κέφι ερμηνεύοντας τραγούδια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο (που κυκλοφόρησε την Άνοιξη του 2016 από την MINOS ΕΜΙ με τίτλο «Τυρκουάζ») καθώς και καινούρια ακυκλοφόρητα, αλλά και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών της ελληνικής και αμερικάνικης blues και country μουσικής σκηνής (Ray Charles, Johnny Cash, Norah Jones κ.α).

Η Μαρία Κηλαηδόνη έχει συμμετάσχει σε πολλά μουσικά σχήματα και με διάφορα μουσικά στυλ (rock, funk, blues και country). Την διακρίνει η απλότητα και η αμεσότητα της ερμηνείας της. Το τελευταίο διάστημα συνθέτει δικά της τραγούδια σε ελληνικό στίχο.

Σάββατο 20 Απριλίου, 22:30 Οι Almost Famous επιστρέφουν στην φιλόξενη σκηνή του The Zoo

Οι Almost Famous επιστρέφουν στην φιλόξενη σκηνή του The Zoo, το Σάββατο 20/4, ετοιμάζοντας ένα πρόγραμμα με μελωδίες από τη δεκαετία του 70 μέχρι και τη σημερινή εποχή.

Οι Almost Famous δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2014, όταν μέσα από μια αγγελία, πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, συναντήθηκαν για πρώτη φορά, με σκοπό να μοιράζονται τον ελεύθερο χρόνο τους παίζοντας μουσική.

Η μπάντα κινείται στον ευρύτερο χώρο της rock, χωρίς όμως ιδιαίτερους περιορισμούς σε αυτόν.

 

Κυριακή 21 Απριλίου, 14:30 | Thanos Hatzianagnostou Quartet

Το “Thanos Hatzianagnostou QUARTET” αποτελείται από τους Λεωνίδα Σαραντόπουλο στο φλάουτο, Θοδωρή Κότσυφα κιθάρα, Ντίνο Μάνο κοντραμπάσο και τον ίδιο στο ρόλο του συνθέτη και drummer του group.

Το group είναι επηρεασμένο κυρίως από την Ευρωπαϊκή και Αμερικάνικη Τζαζ σκηνή, με συχνές αναφορές όμως και στην progressive rock σκηνή του ’70. H αυτοσχεδιαστική διάθεση του κουαρτέτου δημιουργεί ένα μουσικό περιβάλλον στο οποίο εξωστρέφεια, εσωτερικότητα, δυναμισμός, και ανοιχτές μελωδίες συνυπάρχουν αρμονικά.

Το “Thanos Hatzianagnostou QUARTET” μέχρι σήμερα έχει κάνει εμφανίσεις σε αρκετές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ και το Νοέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε επίσημα το πρώτο album του group με τίτλο “crowdead cities” από την “Violins Productions”.

Κυριακή 21 Απριλίου, 21:00 | BYS TRIO | Charlie Haden

B.Y.S. TRIO είναι μια μπάντα που δημιούργησε ο κοντραμπασίστας Χρυσόστομος Μπουκάλης, με την πολύτιμη συνδρομή του Κώστα Γιαξόγλου στο πιάνο και Νίκου Σιδηροκαστρίτη στα τύμπανα ,στις αρχές του 2017,με σκοπό να παίξει τη μουσική του Charlie Haden και να τον κάνει ευρύτερα γνωστό στο μουσικόφιλο κοινό της Ελλάδας.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει συνθέσεις δικές του, αλλά και άλλων συνθετών των οποίων τα κομμάτια συμπεριελάμβανε στο δικό του ρεπερτόριο. Οι B.Y.S. TRIO προσεγγίζουν το υλικό βάζοντας ο καθένας τη δική του προσωπική πινελιά με απόλυτο σεβασμό στο πνεύμα και την αισθητική του Charlie Haden.

Τρίτη 23 Απριλίου, 21:30 | Spiral Trio

​Η σύσταση του τρίο έγινε το 2012 και από την πρώτη στιγμή φάνηκε η έντονη χημεία μεταξύ των τριών μουσικών, η οποία αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις ζωντανές εμφανίσεις τους σε χώρους της Αθήνας και σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Το 2015 το Spiral Trio βραβεύτηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 1ο ελληνικό διαγωνισμό τζαζ, τον Apollon Jazz Competition Greece. Το 2017 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος τους “Spiral Trio” από την ANKh Music ο οποίος συνοδεύτηκε από περιοδεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σήμερα το τρίο συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα ελληνικά jazz piano trio. Είναι ένα μοντέρνο τρίο με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους και με σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το διαρκές interplay μαζί με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνει στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Τετάρτη 24 Απριλίου, 21:30| Τάκης Φαραζής trio

Το τρίο παρουσιάζει συνθέσεις του Τάκη Φαραζή καθώς και διασκευές γνωστών θεμάτων από διάφορα είδη μουσικής, με αναφορές στην κλασσική μουσική και την ευρωπαϊκή τζαζ μέσα από μια φρέσκια αυτοσχεδιαστική ματιά.

Οι τρεις μουσικοί συνομιλούν ισορροπώντας ανάμεσα στη δυναμική του ρυθμού και μία έντονα λυρική διάθεση, επαναπροσδιορίζοντας με τον δικό τους τρόπο την κλασσική φόρμα του jazz trio.

Πέμπτη 25 Απριλίου, 21:30 | Γιώργος Μανδρέκας | Το τραγούδι του Οδυσσέα

Ήχοι απλοί, αυθεντικοί. Λόγια του έρωτα και του ταξιδιού. Του ταξιδιού που κάνει ο καθένας μόνος του, αναζητώντας τη φυγή, την περιπέτεια κι ύστερα την επιστροφή στην Ιθάκη του στην αγκαλιά της Πηνελόπης.

Το τελευταίο του cd «Το τραγούδι του Οδυσσέα» θα παρουσιάσει ο Γιώργος Μανδρέκας και οι συνταξιδιώτες του αυτή την Πέμπτη στο Zoo. Όπως και τραγούδια άλλα, από το πριν, το μετά και το τώρα.

Στο πλήρωμα, ο Δημήτρης Μόνν (κιθάρα και μπάσο) και ο Πέτρος Βασιλείου (κιθάρα, φωνή). Στο ρόλο της σειρήνας η Αγγελική Λιούκα. Τα υπόλοιπα εν πλω.

Τρίτη 30 Απριλίου και Τετάρτη 1 Μαΐου | International Jazz Day

Συντελεστές

Ηλεκτρική κιθάρα: Σάκης Τσινούκας
Σαξόφωνο: Μάριος Βαλινάκης
Κοντραμπάσο: Αλέξης Δελής
Τύμπανα: Παναγιώτης Κωστόπουλος

Μάνος Σαριδάκης πλήκτρα
Γιώργος Πολυχρονάκος τύμπανα.
Φωνή : Σάσα Παπαλάμπρου
Dimitri Vassilakis, Sassa Papalamprou, Emmanuel Manos Saridakis, George Polyhronakos

Alexandros Affolter – Nantia Manti – Despoina Drandaki Vocals
Alexandros Lykothanasis Piano
Manos Loutas Bass
Sera Bellos Drums Leader

Goodfellas:
Βύρων Τσιμπλάκης: ηλεκτρική κιθάρα
Αλέξης Στενάκης: πιάνο, κλαρινέτο
Σταμάτης Κυρλαγκίτσης: ηλεκτρικό μπάσο
Βαγγέλης Τσιμπλάκης: ντραμς

Leonidas Sarantopoulos | flute
Thodoris Kotsifas | guitar
Ntinos Manos | double bass
Thanos Hatzianagnostou | drums

B.Y.S. : Χρυσόστομος Μπουκάλης [κοντραμπάσο]
Κώστας Γιαξόγλου [πιάνο]
Νίκος Σιδηροκαστρίτης [τύμπανα]

Σπύρος Μάνεσης: πιάνο, συνθέσεις
Αρίωνας Γυφτάκης: κοντραμπάσο, συνθέσεις
Αναστάσης Γούλιαρης: τύμπανα, συνθέσεις

Τάκης Φαραζής -πιάνο
Πέτρος Βαρθακούρης -κοντραμπάσο
Βασίλης Ποδαράς -ντραμς

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.