Theodore Live

Μία συναυλία που συνδυάζει τον κλασσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο

O Theodore στις 19 και 20 Φεβρουαρίου παίζει live στην σκηνή του Six D.o.g.s, στις 21.00, παρουσιάζοντας στο κοινό παλιά και νέα κομμάτια από τη δουλειά του.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, σπούδασε μουσική σύνθεση και μουσική για κινηματογράφο στο Λονδίνο. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο το 2011, με τίτλο «7». O δεύτερος δίσκος με τίτλο «It is but it’s not», του οποίου την παραγωγή υπογράφει ο Ken Τhomas (Sigur Ros, Yann Tiersen, Daughter, M83) και το mastering o γνωστός Ted Jensen, κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2015.

Eίναι γνωστός για τις αντιθέσεις που χρησιμοποιεί στην μουσική του, καθώς συνδυάζει τον κλασσικό με τον ηλεκτρονικό ήχο, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του σε διάφορες σκηνές και πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, σε χώρες όπως φυσικά η Ελλάδα, η Μ. Βρετανία, η Πολωνία, η Ιταλία και η Γαλλία. Ακόμη, έχει δημιουργήσει μουσική για το θέατρο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα εκείνο στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για την παράσταση Window της Ματίνας Μέγκλα, καθώς επίσης έχει ήδη ξεκινήσει την πορεία του στο film scoring, με τη σύνθεση μουσικής για την ταινία μεγάλου μήκους, Ελληνοαμερικανικής παραγωγής, «Bourek». Για την πρεμιέρα του 5ου Athens Open Air Film Festival το καλοκαίρι του 2015, «έντυσε» μουσικά την βωβή ταινία του Buster Keaton, «The Cameraman», και την παρουσίασε ζωντανά και συγχρονισμένα στον αρχαίο ναό του Ολυμπίου Διός.

Την ίδια περίοδο, αν και προετοιμαζόταν πυρετωδώς για την ευρωπαϊκή περιοδεία παρουσίασης του δεύτερου δίσκου του «It is but it’s not», δεν σταμάτησε να δημιουργεί ενδιαφέροντα projects. Μαζί με μία πολυμελή ομάδα πέταξαν ως το Λονδίνο για να ηχογραφήσουν μία ιδιαίτερη έκδοση του δίσκου στο θρυλικό «Studio 2», των Abbey Road Studios, η οποία μάλιστα βιντεοσκοπήθηκε και θα κυκλοφορήσει σύντομα. Κι επειδή του αρέσει πάντα να βρίσκεται σε επαφή με το κοινό του και να μοιράζεται άμεσα τη μουσική του με αυτό, ξεκίνησε τα «Live Streaming Sessions with Theodore», μια σειρά από αυτοσχεδιαστικά live shows, που διαδραματίζονται στο στούντιό του και αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω του καναλιού του στο YouTube.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 7 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.