3ο θερνόν short film festival 2019: Ένα κινητό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με αφετηρία την Ιθάκη

Ξεκινάει το ταξίδι του από την Ιθάκη, περνά το Ιόνιο για να συναντήσει το μικρό χωριό Λεσίνι και στήνει υπαίθριο σινεμά πλάι στον αμπελώνα του χωριού

ΘΕΡΝόΝ το [θernόn] : Ένα κινητό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που ταξιδεύει για να βρει μικρά χωριά, ιδιαίτερα μέρη και ωραίους ανθρώπους.

Ιούλιος ο [iúlios] ή Ιούλης ή Θερνόν: ο έβδομος μήνας του έτους (στο Γρηγοριανό ημερολόγιο, αλλά και στο παλαιότερο Iουλιανό).

Θερ(ι)νός -ή -ό [θerinós] συναντάται συχνά με προφορά: που έχει σχέση με το θέρος, που αναφέρεται σ΄ αυτό. α. που είναι κατάλληλος για το καλοκαίρι, που τον χρησιμοποιούν το καλοκαίρι· καλοκαιρινός: ~ κινηματογράφος. β. που γίνεται, συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. γ. που ισχύει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή που ανήκει σ΄ αυτό.

Ξεκινάει το ταξίδι του από την αυγουστιάτικη Ιθάκη και εύχεται να ‘ναι μακρύς ο δρόμος. Περνά το Ιόνιο, στην απέναντι όχθη, για να συναντήσει το μικρό χωριό Λεσίνι και στήνει υπαίθριο σινεμά πλάι στον αμπελώνα του χωριού.

Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες κινηματογράφο, μέσα από τα μάτια νέων κινηματογραφιστών. Βραδιές διακοπών, με πρόσωπα οικεία και χαλαρή διάθεση.

Αφιέρωμα στο ΤΑF, Thessaloniki animation film festival, 7 διακεκριμένα animation από όλο τον κόσμο. Το TAF είναι το μοναδικό Φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στη Θεσσαλονίκη και το δεύτερο μεγαλύτερο στην Ελλάδα, με προβολές κινουμένων σχεδίων από όλο τον κόσμο για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Σ’ ένα «μυστικό» κήπο, στο ερείπιο Γαλατέικα (δίπλα στο Δημοτικό Πάρκινγκ), στο Βαθύ Ιθάκης, όλες οι τέχνες συμπορεύονται (εικαστικά-προβολές-dj set-συναυλία) για να δώσουν στον θεατή, αυτήν τη «γλυκιά» αίσθηση του Θέρους και της Αυγουστιάτικης νύχτας.

Πρόγραμμα προβολών  7/8

Story Telling: Homesick / 7:15 / Hila Einy , Yoav Aluf, Noy Bar / Israel

Student Film: Mutuem / 4:10 / Äggie Pak  Yee Lee / Estonia

Select Respect Award :The Stained Club / 6:39 / Mélanie Lopez, Simon Boucly , Marie Cieselski, ALice Jaunet , Chan Stéphie Peang , Béatrice Viguier / France

Animearth Award: Pulse / 6:38 / Sarah Forest , Cécile Floucat , Pauline Javelot, Juliette Gales, Thibaut Wambre, Kevin De Garidel

3rd Place: The Box / 12:12 / Dusan Kastelic / Slovenia

2nd Place: / AN ISLAND / 12:50 / Rory Byrne / Ireland

1st Place: Cerulia/13/ Sofía Carillo / Mexico

Ακολουθεί Dj set με τον Αναστάση Γρίβα.

 

 

Πρόγραμμα προβολών  8/8

 

Still Life- Ιορδάνης Θεοδοσιάδης (5′)

The Bureaucrat-ΔημήτρηςΚαράς (20′)

Embers-ΣτέφανοςΜίνογλου (10′)

Gregory a Cockroach Story-Stelios Lerris (10:39′)

Ο Ξυλουργός και η Γυναίκα του-Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος(16′)

ΙΙΙ-Χριστίνα Τσακμακά (8′)

Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν-Βασίλης Κεκάτος (19′)

 

Συναυλία με  τους Usurum, σ’ ένα μουσικό ταξίδι, από την Παράδοση, τον Χατζηδάκι και τον Τσιτσάνη ως τους Radiohead και τους Beirut.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.