Thessaloniki PhotoΒiennale 2021 με 19 εκθέσεις φωτογραφίας και 94 καλλιτέχνες από 18 χώρες

Thessaloniki PhotoΒiennale 2021

Δείτε το πρόγραμμα της 24ης διοργάνωσης

1 Οκτωβρίου 2021
- 20 Φεβρουαρίου, 2022

H 24η διοργάνωση της Thessaloniki PhotoBiennale ανοίγει την αυλαία της ώστε να υποδεχτεί το κοινό από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, με ένα πρόγραμμα 19 εκθέσεων φωτογραφίας, με τη συμμετοχή 94 καλλιτεχνών από 18 χώρες.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα υλοποιηθεί τηρώντας τα πιο επικαιροποιημένα πρωτόκολλα κατά της πανδημίας.

H κεντρική έκθεση της φετινής διοργάνωσης με τίτλο ”The Real and the Record” θα φιλοξενηθεί στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών από τις 9 Οκτωβρίου 2021 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022, σε επιμέλεια της Κατερίνας Σταθοπούλου και του Γιώργου Πρίνου.

Η διεθνής, πρωτότυπη παραγωγή ξεναγεί το κοινό σε θεματικές που μελετούν τις πολλαπλές επιστρώσεις του πραγματικού, έννοιας διαφιλονικούμενης σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον στο οποίο κυριαρχεί ο πληροφοριακός παροξυσμός και πληθαίνουν τα ερωτηματικά για επιδραστικά fake news. Μεταξύ άλλων, η έκθεση επιχειρεί να προσεγγίσει θέματα όπως η σχέση ανάμεσα στο βίωμα και την εικόνα, οι μεταλλασσόμενες αντιλήψεις της αλήθειας, οι αφηγηματικές στρατηγικές και τα όρια της φωτογραφικής αναπαράστασης, η σημασία της εξελισσόμενης τεχνολογίας και της μνήμης. Εξετάζοντας, επίσης, τις πολιτικές συνέπειες της φωτογραφικής αναπαράστασης, καθώς και της μη αναπαράστασης, η έκθεση επιχειρεί να καταστήσει ορατές αποσιωπημένες αλήθειες και κοινωνικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνουν εκθέσεις ιστορικές και σύγχρονες, ομαδικές και ατομικές, πρωτοεμφανιζόμενων όσο και καταξιωμένων φωτογράφων. Παρουσιάζεται, ακόμη, η σημαντική εξέλιξη του σύγχρονου εγχώριου photobook, η ελληνική περιφέρεια μέσα από τα μάτια του φακού, ενώ οργανώνονται αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, εργαστήρια και διαλέξεις, δράσεις και συνέργειες με άλλα φεστιβάλ και πολιτιστικούς φορείς και οργανισμούς της πόλης και της χώρας.

Στη Thessaloniki PhotoBiennale του 2021 αφήνουμε πίσω τη μεγαλύτερη δοκιμασία των τελευταίων δεκαετιών την οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα και ανακαλύπτουμε έργα και δημιουργούς, μοιραζόμαστε ιδέες και προβληματισμούς, θέτουμε ερωτήματα και ερευνούμε ζητήματα που περιστοιχίζουν την κοινωνία, την επιστήμη και την τεχνολογία, αφήνοντας την τέχνη να μας οδηγήσει σε μονοπάτια άγνωστα.

Δείτε το πρόγραμμα της Thessaloniki PhotoBiennale 2021 εδώ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

1η Οκτωβρίου 2021 – 20 Φεβρουαρίου 2022

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.