Οι Thievery Corporation, μία από τις κορυφαίες live μπάντες, ταυτόσημη των sold out συναυλιών με live performances που δημιουργούν νέα δεδομένα στη μουσική έρχονται για δύο βραδιές, στις 17 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στην Αθήνα και στις 18 στη Βαβυλωνία στη Θεσσαλονίκη.

Η αφορμή είναι το νέο album «Saudade» αφιερωμένο στη βραζιλιάνικη μουσική και θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου και από το οποίο ήδη είναι γνωστό το τραγούδι «Depth of my Soul» με τα φωνητικά της Shana Halligan. Η αιτία όμως είναι η λατρεία που τρέφει για αυτούς το ελληνικό κοινό κι έτσι το δίδυμο των Thievery Corporation, οι Eric Hilton & Rob Garza, επιστρέφουν στη χώρα μας για να ανοίξουν το καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο.

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν το πάθος τους για τη bossa-nova συνέδεσε τον Eric Hilton και τον Rob Garza. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο τους album «Sounds from the Thievery hi-fi» (1997), ένα πρωτοποριακό project στο οποίο οι δύο μουσικοί ανεμείγνυαν με μαεστρία latin, bossanova, downtempo electro και breakbeat ήχους, προσθέτοντας αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και εκφραστικές ρίμες από mc’s. Κάπως έτσι καθιερώθηκε το πασίγνωστο chill out ή lounge είδος μουσικής. Τα χρόνια που ακολουθούν, οι Thievery Corporation με έντονη την επιρροή από τη bossa-nova σε επιμέρους κομμάτια τους, δημιουργούν έναν εντελώς προσωπικό και ιδιαίτερο ήχο καθώς συνδυάζουν σχεδόν κάθε είδος μουσικής που υπάρχει, από Jamaican Dub Reggae, punk, soundtracks από vintage ταινίες και psychedelic space rock.

Opening Acts:
Imam Baildi
Boogie Belgique